Tlačové správy

Košickí poslanci už nebudú anonymní

Členovia Košickej alternatívy (KA) Zdenko Lipták a Tomáš Benetin na tlačovej besede v Košiciach dnes (utorok 6.12.2016) informovali o súčasných aktivitách KA. Ide o rôzne návrhy vedeniu mesta či jednotlivým poslancom zverejňovaním článkov na internete, ale aj formou podávania podnetov na prokuratúru. Týkajú sa najmä tém, ktoré poslednú dobu hýbu Košicami a pri ktorých sú náznaky z podozrení na korupciu či netransparentné nakladanie s verejnými prostriedkami s negatívnym dopadom na mesto či samotných Košičanov.

Osobnú zodpovednosť mestských poslancov pred verejnosťou za svoje hlasovania považujú za veľmi dôležitú a potrebnú. Preto KA začne na svojej webstránke zverejňovať výsledky hlasovaní jednotlivých poslancov pri témach, ktoré najviac rezonujú v širokej odbornej a občianskej spoločnosti, ako sú súčasné témy okolo EEI, predaj akcií KOSITu, redukcia mestských častí a iné a to aj spätne za roky 2016 a 2015.

Každý poslanec musí niesť osobnú zodpovednosť pred verejnosťou, aby občania konkrétnej mestskej časti vedeli, ako ich poslanci hlasujú. Tomáš Benetin zdôraznil: „Chceme ich vytiahnuť z anonymity, aby sa prestali schovávať za výraz Mestské zastupiteľstvo schválilo… a niesli zodpovednosť za to ako hlasujú pred svojimi voličmi“.

Taktiež výzvu primátora Richarda Rašiho, ktorý už niekoľko mesiacov tají list z Krajskej prokuratúry pred poslancami mesta (k otázke držby parkovacích kariet poslancami mesta Košice), aby daný list zaradil na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Košiciach tak, ako o to žiada krajská prokuratúra na základe podnetu KA.

Zdenko Lipták okrem iného informoval aj o výsledkoch viacerých podaní podnetov na prokuratúru najmä v otázkach EEI, mestských poslancov či  Považskej 40 a stále čakajú na odpoveď z Krajskej  prokuratúry k podozreniu z podvodu pri hlasovaní o spoločnom podniku mesta Košice s EEI zo dňa 12.09.2016, o ktorom informovali či už na sociálnej sieti alebo webstránke KA.

Tiež oznámil, že v najbližších dňoch podajú podnet na Krajskú prokuratúru a napadnú uznesenie Mestského zastupiteľstva, týkajúce sa prenájmu 10 zón spoločnosti EEI, nakoľko zo strany mesta neboli dodržané zákonné lehoty v procese.
OZ Košická alternatíva

MVDr. Zdenko Lipták – 0918 266 322

Tomáš Benetin

E-mail:  kealternativa@gmail.com

Web: www.kealternativa.com

FB: https://www.facebook.com/KosickaAlternativa/?fref=ts

 

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore