Košice

Prehľad podujatí 4. týždeň – 20.01.2017

STREDA                      ART FILM FEST (AFF)

25. januára                Kino Tabačka/Kulturfabrik, Gorkého 2, KE

10:30                             Témy TB:   

25. ročník ART FILM FEST

  •                                       nová vizuálna identita festivalu AFF
  •                                        unikátna filmová prehliadka zo série Art Film Fest uvádza… = už v najbližších dňoch odštartuje rad sprievodných filmových podujatí, ktoré budú festivalu v Košiciach predchádzať
  • prvé vo svete ocenené filmové hity, ktoré festival exkluzívne počas 25. ročníka v KE uvedie ako slovenské premiéry
  • informácie o miestach konania AFF
  • programová štruktúra a novinky 25. ročníka AFF

Hostia TB:

  •                                Milan Lasica – prezident AFF
  •                                Peter Nágel – umelecký riaditeľ AFF
  •                                Michal Ruttkay – PR a marketingový riaditeľ AFF
  •                                Ivan Hronec – prezident spoločnosti Film Europe
  •                                Ján Kováčik – producent AFF

Prípadné otázky adresujte Marošovi Havranovi: havran@pozitiva.sk alebo tel. 0917928526

Poznámky:

  • Prítomní novinári získajú priamo na tlačovej konferencii novinársku akreditáciu na 25. ročník AFF a ako bonus k tomu jeden voľný cinepass na všetky filmové projekcie počas festivalu.
  • V prípade záujmu o individuálny rozhovor s Milanom Lasicom poprosím avizovať vopred na uvedené kontakty.

__________________________________________________________

INÉ

 VEDECKÁ KAVIAREŇ

Streda 25. januára 2017 o 18:00 hod., Tabačka/Kulturfabrik, Gorkého 2, KE – Vedecká kaviareň na tému: Cesta k udržateľnosti života. Prednášajúci: Ing. Štefan Szabó, PhD. a RNDr. Silvia Szabóová z Ekologického vzdelávacieho centra SOSNA, Družstevná pri Hornáde. Občianske združenie Sosna sa vo svojom Ekocentre s Prírodnou záhradou dlhodobo venuje propagácii udržateľných a zodpovedných spôsobov života. Na prednáške sa dozviete, ako stavali zo slamených balov, hliny a odpadových materiálov budovy Ekocentra a Hobbitieho domu. Ukážu, ako sa zanedbaný kus pozemku pri dome alebo škole môže premeniť na doslovne rajskú záhradu, poskytujúcu úžitok a krásu. Povieme si niečo aj o tom, aká energia je tá najlepšia, čo to znamená cirkulárna ekonomika a aká je úloha ekocentier a ekologických komunít v spoločnosti.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

VEDECKÝ  BRLOH

Sobota 28. januára 2017 o 14:00 hod., Výmenník, Ulica obrody, KE – Vedecký brloh pod názvom: Zabav sa s elektrinou a magnetizmom. Lektorka: Mgr. Erika Rosohová. Prečo papierové strapce od seba utekajú? Ako je možné, že ceruzka môže byť súčasťou elektrického obvodu? Aký materiál potrebujeme na výrobu lietajúceho šarkana? Na tieto a mnohé iné otázky z elektrostatiky, elektriny a magnetizmu nájdu malí vedátori odpovede v prvom tohtoročnom Vedeckom brlohu. Zaujímavé pokusy im pomôžu lepšie pochopiť elektrický náboj na telese, čo tvorí jednoduchý elektrický prúd, ako sa magnety priťahujú a odpudzujú a iné zákonitosti, ktoré podporujú túžbu poznávať a skúmať. Rozvíjajú u detí fantáziu a dokazujú, že elektrina a magnety je téma z fyziky, ktorá je očarujúca, hravá, zábavná a dostupná pre každý vek.

_________________________________________________________________________

 OZNAMY  RO  SSN

SEMINÁR  V  BRUSELI

Informačná kancelária Európskeho parlamentu (IKEP) pripravuje medzi 27. – 29. marcom 2017 seminár pre regionálnych novinárov a študentov žurnalistiky v Bruseli. Na programe bude návšteva Európskeho parlamentu či Európskej komisie, stretnutie s podpredsedom EK, poslancami, bruselskými novinármi, či návšteva Parlamentária, centra Bruselu, atď. (program sa ešte pripravuje). Určite budeme diskutovať o aktuálnych témach EÚ ale aj takých, ktoré sú bližšie regionálnym médiám a ich čitateľom.

Pozvaným novinárom uhradíme cestu, ubytovanie a  v prevažnej miere aj stravu na mieste.

Odchod bude 27. marca 2017 podvečer z Bratislavy a prílet 29. marca 2017 večer do Bratislavy.

Ak máte záujem zúčastniť sa na seminári, prihláste sa mailom na: sona.mellak@europarl.europa.eu a uveďte s nasledovné údaje:

Meno, redakcia, zaradenie v redakcii, telefónne číslo, link na web Vášho média a na nejaké Vaše články/ reportáže, číslo OP, dátum narodenia, adresu do redakcie.

Podmienka účasti:

práca pre konkrétne médium (v prípade voľných novinárov, poprosím o linky na posledné články a názov média, v ktorom vyšli), ovládanie angličtiny podmienkou nie je, diskusie budú výlučne v slovenčine alebo češtine.

V prípade TV, ak budeme mať voľné miesto, môžeme vziať aj kameramana, inak platí, že môže ísť len jeden človek z konkrétneho média (redaktor). Prihlášky posielajte najneskôr do 15. februára 2017 (zoznam musíme skompletizovať skôr kvôli bookingu leteniek).

 Soňa MELLAK

tlačová atašé 

 + 421 (0)918 708 590

+421 (0) 2 5942 9695 (Bratislava)

+33 (0) 3 881 74880 (Štrasburg)

 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 ČLENSKÉ  PRÍSPEVKY

V kancelárii RO SSN Košice (Szakkayho 1, KE – 1.posch., č. dv. 125) môžete zaplatiť členskú známku za rok 2017 (dlžníci aj za rok 2016) každý pracovný deň od 8:00 do 14:30 hod. (mobil: 0903 845 120) Výška členského príspevku = činní novinári 25,- €, mimoriadni členovia 40,- €, seniori + ženy na MD + nezamestnaní 10,- €. (podrobnosti aj na www.ssn.sk)

Platbu  môžete poukázať tiež na účet RO SSN KE: IBAN: SK47 0900 0000 0004 4220 4115, SWIFT: GIBASKBX, VS: 664. V Správe pre prijímateľa nezabudnite uviesť svoje meno.

_______________________________________________________________________

 Beáta Penxová-Mačingová, RO SSN Košice

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore