Tlačové správy

Biznis modely a hodnota v kultúre – Creative Lenses Forum Košice

Creative Lenses Forum Košice prinesie diskusiu o tom, čo robí organizácie pôsobiace v oblasti kultúry silnými a konkurencieschopnými. Fórum bude o fungujúcich stratégiách a ľuďoch, ktorí dokážu tieto stratégie úspešne realizovať. Budeme hovoriť o biznis modeloch, hodnote v kultúre a inovatívnom prístupe k riešeniu každodenných problémov.

V piatok 27. januára 2017 v Kasárňach/Kulturparku v Košiciach sa predstavia pozvaní experti na fungovanie kultúrnych centier a kultúrnych organizácií, ktoré majú rozličné silné stránky a rôzne stratégie financovania či biznis modely. Zameraním sa na východoeurópsky a hlavne slovenský kontext budú účastníci fóra  analyzovať osvedčené metódy a praktické modely financovania, riadenia, spolupráce, partnerstva, rastu a komunikácie a následne navrhnú scenár pre inováciu biznis modelov kultúrnych organizácií. Fórum sa bude zaoberať otázkou, či korporátna obchodná logika s biznis plánmi a stratégiami je použiteľná v oblasti kultúry a tiež bude hľadať najlepší spôsob, ako pochopiť ponuku hodnoty pre zákazníka v prípade kultúry.

„Program fóra je postavený tak, že spája teoretické znalosti so skúsenosťami dlhoročných expertov v oblasti kultúry a fungujúcich kultúrnych organizácií. Zároveň prinášame účastníkom podujatia možnosť získať vlastnú praktickú skúsenosť prostredníctvom popoludňajšieho workshopu Business Model Canvas a Value Proposition, teda ponuka hodnoty pre zákazníka resp. publikum“ hovorí Michal Hladký, riaditeľ neziskovej organizácie Creative Industry Košice.

Pre kultúrne centrá, kultúrne organizácie alebo samostatných kreatívcov, ktorí uvažujú o podnikaní sústredenom na talent a tvorivosť, znamená Creative Lenses Forum Košice ideálnu príležitosť stretnúť, prediskutovať a naučiť sa niečo o rôznorodých aspektoch práce v kultúre. Netradičné prístupy môžu byť inšpiráciou pre ich ďalšie kroky.

Program fóra je dostupný na webovej stránke cike.sk (http://bit.ly/CLF_program).

Záujemcovia o účasť sa môžu zaregistrovať online do 24. 1. 2017 (http://bit.ly/CLF_registration). Podujatie bude simultánne tlmočené do slovenského a anglického jazyka.

Fórum v Košiciach je štvrtým z ôsmich fór, ktoré sa uskutočnia v rámci štvorročného projektu Creative Lenses (2015 – 2019). Projekt vedie kultúrne a umelecké organizácie k tomu, aby sa zdokonalením biznis modelov, dlhodobých stratégií a inovatívnych kapacít stali silnými, konkurencieschopnými a udržateľnými. Viac o projekte Creative Lenses sa môžete dozvedieť na www.creativelenses.eu.

Fórum organizuje Creative Industry Košice v spolupráci s Anténou – Sieťou pre nezávislú kultúru.
Projekt Creative Lenses z verejných zdrojov podporila Európska Únia prostredníctvom programu Kreatívna Európa a Fond na podporu umenia.

Viac informácií na http://www.cike.sk/

Kontakt:

Michal Hladký, michal.hladky@cike.sk

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore