Tlačové správy

Havária v Historickej budove Štátneho divadla Košice

Dlhotrvajúce mrazy v Košiciach sa počas posledného víkendu podpísali pod haváriu na radiátorových výmenníkoch tepla v zariadení vzduchotechniky v Historickej budove Štátneho divadla Košice.

Havária nastala v sobotu (28.01.2017) okolo 17:00 hod. Porucha má závažný charakter, ktorý si vyžaduje rozsiahlu opravu. Tú však nie je možné zrealizovať v krátkom čase. Naviac, porucha zasiahla vykurovanie priestoru hľadiska, preto muselo ŠD pristúpiť k dočasnému uzatvoreniu Historickej budovy.

Na odstránení havárie na zariadení VZT pracuje odborná firma. V týchto hodinách prebieha diagnostika stavu a následne bude známi rozsah poškodenia. V tejto súvislosti muselo ŠD Košice pristúpiť k zrušeniu nedeľňajšieho predstavenia Chrobák v hlave a baletu Labutie jazero v utorok 31.1.2017.

Po stanovení presného rozsahu poškodenia bude možné určiť čas, potrebný na opravu. Z tohto dôvodu bude ŠD Košice informovať verejnosť o ďalšom postupe v priebehu utorka 31.1.2017.

Pripomíname, že na Malej scéne sa inscenácie uvádzajú bez obmedzenia a rovnako je otvorená aj denná pokladňa divadla. Aktuálne informácie sa budú nachádzať aj na webovej stránke divadla, v pokladni, prípadne v médiách.

Peter Himič, generálny riaditeľ ŠDK

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore