Tlačové správy

Týždeň detí s rakovinou 2017

15. február je medzinárodným dňom detskej onkológie. Jeho celosvetovým symbolom je zlatá stužka. Svetielko Pomoci a Spoločnosť detskej onkológie sa tento rok v Košiciach po prvý raz zapoja do Týždňa detí s rakovinou, ktorý sa koná pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku.

Tento deň je poctou deťom, ktoré práve podstupujú  alebo úspešne podstúpili náročnú onkologickú liečbu a spomienkou na deti, ktoré svoj dlhý boj s nevyliečiteľnou chorobou prehrali.

Ide o druhý ročník podujatia, ktoré v roku 2016 spustila bratislavská nezisková organizácia Deťom s rakovinou. Chceme sa pričiniť o to, aby sa z toho stala tradícia na celom Slovensku.

Pre deti, ktoré momentálne bojujú s ťažkou chorobou na Oddelení detskej onkológie Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach, sú pripravené počas týždňa sprievodné kultúrne podujatia priamo v nemocnici. Potešia ich rôzni košickí umelci a výnimočné bábkové divadlo z Prešova.

Týždeň detí s rakovinou bude zakončený spomienkou omšou a Benefičným koncertom v Dóme Svätej Alžbety v Košiciach. Na koncerte vystúpia sólistky opery Štátneho divadla Košice Tatiana Paľovčíková a Zuzana Orlovská s klavírnym sprievodom Júlie Grejtákovej. Patronát nad koncertom prevzala riaditeľka Staromestského divadla Petra Raševa Košice Ľubica Blaškovičová.

Kontakty pre ďalšie informácie:

Košice – SVETIELKO POMOCI n. o. – Miroslava Hunčíková, riaditeľka

tel.: 0903 821 676       e-mail: svetielkopomoci@netkosice.sk

Bratislava – Deťom s rakovinou n.o. – Katarína Kopper, riaditeľka

tel.: 0948 042 308  e-mail: katarina.kopper@gmail.com

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore