Tlačové správy

Stanovisko mesta Košice k listu EEI

Primátor mesta Košice Richard Raši predložil návrh na založenie spoločného podniku na zabezpečenie parkovania na území mesta Košice, ktorého zakladateľmi bude mesto Košice a parkovacia spoločnosť, ešte na rokovaní Mestského zastupiteľstva v Košiciach 12. septembra 2016 a poslanci jeho návrh podporili.

Parkovacia spoločnosť EEI na základe uznesenia mestského zastupiteľstva a výzvy mesta Košice pripravila prvotný návrh na založenie spoločného podniku. Mesto Košice však s návrhom minoritného zastúpenia v spoločnom podniku nesúhlasilo a návrh spripomienkovalo.

Vo štvrtok 23. februára 2017, doručila parkovacia spoločnosť EEI do podateľne Magistrátu mesta Košice návrh, v ktorom sú zapracované a akceptované pripomienky mesta Košice. Tento aktuálny návrh bude mesto Košice ešte analyzovať, ale z nášho pohľadu je už teraz dôležité, že obsahuje podmienku minimálne 50-percentného podielu mesta Košice v spoločnom podniku. Mesto Košice sa zároveň stane reálnym spoluprevádzkovateľom parkovacieho systému v Košiciach. Bez toho, aby investovalo čo i len jedno euro, bude minimálne 50-percentným vlastníkom investície do parkovacieho systému. Zároveň sa mesto Košice vyhne mnohomiliónovým súdnym sporom, ako tomu bolo pri protiprávnom vypovedaní zmlúv v kauzách Strelingstav a Outclaim.  Veríme, že tento model uspokojí aj odporcov doterajšieho zavádzania parkovacieho systému, ktorí mystifikovali verejnosť tvrdeniami, že mesto takto prichádza o milióny eur. V spoločnom podniku tieto iluzórne milióny pozornosti mesta Košice určite neuniknú.

Linda Šnajdárová, hovorkyňa mesta Košice

email: linda.snajdarova@kosice.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore