Tlačové správy

Prvé dni rekonštrukcie križovatky VSS v Košiciach zvládajú vodiči bez väčších problémov

Košice 8. marca – V rámci modernizácie električkových tratí je od soboty 4. marca uzavretá križovatka pod frekventovaným mostom VSS. Vodiči si musia zvykať na obchádzkové trasy, zatiaľ je to bez väčších problémov. Dohľad vykonáva aj štátna polícia, ktorá pomáha vodičov usmerňovať. 

Spoločnosť EUROVIA aktuálne pracuje na demolácii koľajového zvršku, reprofilácii mosta a demontáži trakčného vedenia. Súčasťou modernizácie je tiež rekonštrukcia zastávok električiek, kde v súčasnosti dochádza k búraniu ostrovčekov slúžiacich ako nástupištia.

„Dnes som sa osobne presvedčil o tom, že práce sú v plnom prúde a keď budú pokračovať v takomto tempe, rekonštrukciu stihneme určite ukončiť do sľúbeného termínu. Aj keď si uvedomujem, že vodičov čakajú obmedzenia, je naozaj nevyhnutné aj z hľadiska bezpečnosti tento dôležitý dopravný uzol zrekonštruovať,“ uviedol počas kontrolného dňa primátor Richard Raši.

“Všetci subdodávatelia, ktorí sa podieľajú na rekonštrukcii nastúpili v sobotu do práce. Keďže sa jedná o úsek mimo obytnej zóny, zhotoviteľ prispôsobí prácam aj nasadenie svojich pracovníkov. Aktuálne sa práce realizujú v turnusových etapách, čize pracuje sa 12 hodín od rána do večera.  V prípade, že to bude situácia, stavebné práce resp. platné normy a technologické postupy umožňovať, zhotoviteľ je pripravený zabezpečiť i nepretržitú prevádzku v tomto úseku,” informovala hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK Lenka Kubejová.

Vodiči si postupne zvykajú na nové dopravné značenie. Na pomerne bezproblémovú plynulosť premávky majú pozitívny vplyv aj jarné prázdniny, keďže na cestách je menej áut. Vodiči boli včas infomovaní o všetkých obmedzeniach a obchádzkových trasách. Obchádzky navrhol dopravný expert Pavel Titl a schválilo ich Krajské riaditeľstvo PZ aj ministerstvo dopravy.

„Chcem sa poďakovať Policajnému zboru Slovenskej republiky za ukážkové riadenie dopravy. Napriek tomu, že je to úplne nová situácia v tomto kľúčovom dopravnom uzle, zatiaľ sa doprava aj vďaka polícii zvláda. Chcem poprosiť vodičov, aby si všímali dočasné dopravné značenie, aby sa vyhli kolíznym situáciám, ktoré by dopravu počas týchto obmedzení zablokovali,“ uviedol primátor mesta Košice Richard Raši.

KR PZ v Košiciach zatiaľ nezaznamenal výrazné problémy v súvislosti s plynulosťou premávky. Polícia vykonáva dohľad a apeluje na vodičov, aby zvýšili pozornosť a nejazdili po pamäti, ale všímali si zmeny v dopravnom značení.

Na dočasné obmedzenia si musia zvykať aj cestujúci Mestskou hromadnou dopravou. Dopravný podnik mesta Košice pravidelne informuje a žiada ľudí o to, aby si naštudovali konkrétne zmeny a počítali s istým časovým oneskorením.  „V prvé dni sme na konkrétnych úsekoch mali svojich informátorov, ktorí dávali cestujúcim presnejšie informácie.  V prestupných miestach máme tiež navigačné značenia a šípky, aby cestujúci bezpečne prešli na miesto náhradnej dopravy. Všetky informácie nájdu cestujúci na našej web stránke, na jednotlivých zastávkach a tiež v informačnom stánku na Staničnom námestí, ktorý funguje v pracovných dňoch v bežnej pracovnej dobe,“ povedal Róbert Nagy z Úseku riadenia dopravy DPMK.

Linda Šnajdárová, hovorkyňa mesta Košice

email: linda.snajdarova@kosice.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore