Tlačové správy

Na stavbách modernizácie košických električkových tratí pracuje každý deň až dvestoštyridsať ľudí

Križovatka pod mostom VSS, jedna z najdôležitejších častí stavby modernizácie košických električkových tratí (MET), už nemá ani jedinú električkovú koľaj. Práce pokračujú podľa harmonogramu, vďaka priaznivému počasiu aj v rýchlom tempe. Počas dnešného kontrolného dňa sa o tom osobne presvedčil primátor mesta Košice Richard Raši aj Róbert Šinály, generálny riaditeľ spoločnosti Eurovia SK, ktorá je zhotoviteľom diela.

Pracuje sa každý deň od šiestej hodiny ráno až dovtedy, kým to dovolí denné svetlo.

Robíme na kábelovodoch po celej dĺžke stavby, prekládkach inžinierskych sietí, štartovacích jamách na veľké prekládky pod komunikáciami, a púšťame sa už aj do samotného telesa koľajového zvršku,“ informoval o postupe prác Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu Eurovia Sk.

My sme zatiaľ mali iba ojedinelé sťažnosti od obyvateľov Barce na hluk zo stavby. Mrzí nás to, ale je to nevyhnutné zlo, ktoré musia ľudia strpieť, aby ich stavba „neterorizovala“ oveľa dlhšie. Koncom tohto týždňa sa mení čas zo zimného na letný, čiže bude sa dať robiť o hodinu dlhšie, čo samozrejme, aj využijeme. Ďalšia sťažnosť sa týkala optimalizácie mestskej verejnej dopravy, dopravný podnik mapuje možnosti, aby našiel vhodné riešenie,“ uviedol primátor.

Ohľadom dopravnej situácie na stavbe a v jej okolí, informoval hlavný stavbyvedúci Kamil Kováč že je všetko v poriadku, bez zbytočného chaosu.

„Vodiči rešpektujú a dodržiavajú dočasné dopravné značenia, ktoré sú veľmi dobre urobené, zároveň sa chceme poďakovať krajskému dopravnému inšpektorátu za veľkú pomoc pri riešení dopravy v kritických situáciách, predovšetkým počas dopravných špičiek.“

Ako dodal Štefan Bálint, činnosť dopravnej polície považujú za veľké plus. Policajti sú totiž v okolí stavby každé ráno aj popoludní, a práve vďaka nim je doprava v inkriminovaných úsekoch plynulá.

Primátora zaujímalo, ako napredujú práce na iných častiach stavby MET. Stavbári totiž nerobia iba na križovatke VSS, ale súbežne aj na ďalších siedmich stavbách v rámci MET. Dozvedel sa, že všetky práce napr. aj vrátane výmeny stožiarov trakčného vedenia sú v plnom prúde na obratisku Botanická, Ulici B. Němcovej, Zimnej, na celej Terase, kruhovom objazde na Moldavskej triede, aj na výstavbe nových dvoch meniarní na Kostolianskej ulici a v areáli DPMK.

Po Veľkej noci (na základe požiadavky z DPMK 19. 4. 2017) chystá Eurovia SK, najmä kvôli vodovodu a kanalizácii, kompletnú uzáveru úseku od Námestia Maratónu Mieru po odbočku na Komenského ulicu.

Tento týždeň uzavrú na sobotu a nedeľu križovatku Letná – Zimná – B. Němcovej, kde musia kompletne vybrať koľajnice. Všetko ale spravia tak, aby od pondelka bola križovatka opäť prejazdná.

„Chceme poďakovať za spoluprácu všetkým, ktorí sa na stavbe podieľajú. Dozorom, projektantom, orgánom, ktoré povoľujú niektoré činnosti, samozrejme aj všetkým naším kolegom za ich nasadenie a ozaj veľmi promptné a ústretové vybavovanie vecí. Myslím, že každému je jasná dôležitosť tejto stavby pre mesto, takže preto vysoko oceňujem ako všetci prikladajú ruku k dielu, a keďže pracujú s ozaj vysokým nasadením, všetko ide tak ako má,“ zdôraznil na záver kontrolného dňa R. Šinály.

Linda Šnajdárová, hovorkyňa mesta Košice

email: linda.snajdarova@kosice.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore