Tlačové správy

Madam klub = ženy o ženách a pre ženy

Všetci dnes od nás chcú dokonalosť. Dokonalosť v práci, dokonalosť v rodine, dokonalosť vizáže, správania sa… Ráno chystáme deti do škôlok a škôl, v rukách držíme mobilné telefóny ešte aj za volantom, počítače sú našimi dennodennými nemými spoločníkmi, často nestíhame ani obed, obyčajný rozhovor s mamou či manželom, ani predvíkendový nákup a niekedy máme pocit, že sme nemožné. Pritom podávame hrdinské výkony, len nikto nám to akosi nevie povedať, že sme šikovné a poďakovať za to všetko. Ženy dneška sú silné, svedomité, úspešné a krásne. A keď sa vedia o svojej ceste k úspechu a šťastiu ešte aj podeliť s inými, tak je to ten najkrajší dar.

A práve táto myšlienka odovzdávania životnej skúsenosti oslovila aj pani Teréziu Mihalíkovú, ktorá sa rozhodla dať ženám „návod“, ako cez inšpiráciu vykročiť na tú správnu cestu.  Zhmotnila to do projektu s názvom Madam klub, teda stretnutia žien, ktoré sa navzájom podporujú a tešia, že dokážu spájať energiu pre dobrú vec.

  •  V Košiciach je to vôbec prvý takýto ženský projekt. V čom ste čerpali istotu, že v ženách zarezonuje a že budú chcieť – popri tých všetkých povinnostiach, ktoré majú – prísť na takéto podujatie?

S myšlienkou postaviť na nohy Madam klub som sa pohrávala niekoľko rokov. Stále som mala pocit, že ženy sa potrebujú stretávať a navzájom sa porozprávať osobne, nielen cez mobilné telefóny, či sociálne siete. Viem, že ženy trápi mnoho všakovakých problémov, no často v tom životnom tempe ich dávajú na vedľajšiu koľaj a premýšľajú nad nimi možno až v noci alebo keď sú samé, a potom nevedia nájsť východiská. Práve Madam klub pozýva ako hostky výnimočné, inšpirujúce a úspešné ženy, ktoré si v živote museli prejsť tiež náročnú cestu k „sladkému ovociu“. A práve tieto ženy, cez svoje životné príbehy radia našim madamkám (takto sa voláme J) ako sa priblížiť k snom, ktoré má v kútiku duše každá z nás.

  • Koho už Madam klub hostil?

Boli to samé nádherné a úspešné ženy. Prvá slovenská námorná dôstojníčka Júlia Lorencovič – Kravcová, uznávaná sexuologička Danica Caisová, Eva Škovránová, ktorej sa podarilo dostať medzi francúzsku elitu Niche parfumov, Antonia Mačingová – autorka úspešných bestsellerov o zdravom stravovaní, fitness trénerka Ingrid Zvarová, módna návrhárka Jitka Klett, etnologička Katarína Nádaská či fotografka Petra Lajdová – to je len časť z našich hostiek, ktoré dali ženám počas Madam klubu kus zo seba. Určite ste si všimli, že sú to všetko ženy, ktoré majú korene na východnom Slovensku a v tejto tradícii by sme chceli aj pokračovať.

  • Nepremýšľali ste, že do pomyselného kresla pre hosťa v Madam klube usadíte aj mužov?

V úvode projektu som si bola istá, že to bude čisto ženský svet. Ženy o ženách pre ženy. To bol taký motív, z ktorého som však upustila. Ten mužský element je všade okolo nás a niekedy je dobré a vhodné, ak aj to silnejšie pohlavie inšpiruje, podporí a dodá ženám radosť a chuť na sebe pracovať. Preto už v najbližšom Madam klube privítame na pódiu prvého muža ako hosťa, muža, ktorý má blízko k ženám aj vďaka tomu, čo robí a s čím robí. Bude to botanik Robert Gregorek, ktorý určite „pohladí“ naše madamky rozprávaním o kvetinách, no nielen o kvetinách.

  • Podľa čoho si vyberáte samotných hostí ?

Stretnutia Madam klubu sú tematické. Napríklad v decembri to bola téma Slovenské tradície a čaro Vianoc, veľmi vydarená bola aj téma Intimita a túžby ženy a tentoraz to bude téma Môj dom – môj hrad. Okrem Roberta Gregoreka budú ďalšími hosťami herečka Dana Košická a interiérová dizajnérka Zuzana Niňajová. Práve táto „trojka“ nám odhalí svoje domovy a poradí, ako si zdokonaliť tie naše. Nezabúdame však ani na spríjemnenie atmosféry Madam klubu prostredníctvom umenia či už tanečného alebo hudobného. Našim hudobným hosťom bude saxofónový mág Mário „Gapa“ Garbera.

  • Prezraďte nám ešte, kde sa Vaše „madamky“ v Madam klube stretávajú?

Už pri myšlienke Madam klubu som vedela, že to správne miesto na stretnutia žien bude spoločenské centrum Aula v Košiciach. Sú to krásne priestory, takmer divadelné a nútia prichádzať každého pekne oblečeného a upraveného. Ženy už začali vnímať Madam klub ako taký svoj malý sviatok, kde si vedia vyrozprávať to, čo potrebujú, kde sa vedia z chuti zasmiať, niekedy aj vypovedať to, čo by nikde inde nemohli a nevedeli, dať si pohár vína, výborný koláčik, odreagovať sa a nasať energiu a sily do ďalších dní.

Kontakt:

Terézia Mihalíková, 0905 931 090   madamklub@gmail.com

Madam klub, n.o.

Trieda SNP 83

040 11 Košice

 

 

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore