Tlačové správy

V Košiciach bude celoslovenský robotický battle

8. ročník celoslovenskej robotickej súťaže RBA (RobotickýBattle naAlejovej) bude v pondelok 5. júna 2017 od 8:00 do 17:00 hod. v priestoroch telocvične Gymnázia na Alejovej 1 v Košiciach.

Súťaž pre žiakov základných a stredných škôl, ktorí majú záujem o robotiku. Cieľom súťaže je popularizácia robotiky a informatiky na školách. Účastníci súťaže budú bojovať v štyroch súťažných kategóriách: RACING LEGO, RACING ELEKTRO, ROBOTICKÁ VÝZVA a VLASTNY MODEL. V každej museli svoj model navrhnúť, skonštruovať i naprogramovať. Počas súťažného dňa im zostane už len pripravený model obhájiť pred členmi odbornej poroty a uspieť s nimi v pretekoch autíčok a súťažných úloh v RoboSolver.

Až 164 účastníkov bude súťažiť v 74 tímoch (1 – 3-členných) v štyroch súťažných kategóriách. Sú to žiaci z 38 rôznych škôl a zariadení z 24 miest celého Slovenska (základné školy, osemročné gymnázií, stredné odborné školy, priemyslovky, gymnáziá, centrá voľného času). Jednotlivé kategórie sú pokryté nasledovne: RACING LEGO – 50 tímov, RACING ELEKTRO – 14 tímov, ROBOTICKÁ VÝZVA – 22 tímov, VLASTNY MODEL – 17 tímov.

Na celoslovenskej robotickej súťaži chcú organizátori z Gymnázia na Alejovej ulici v Košiciach zároveň spropagovať aj rôzne IT novinky, IT firmy a vysoké školy zaoberajúce sa analýzou, vzdelávaním, vývojom, či výrobou v oblasti IT technológií, robotiky, programovania, automatizácie či logiky a firiem, ktoré s IT vývojom akokoľvek súvisia, ako i firmy, zaoberajúce sa automobilovým priemyslom.

Súťaž organizuje už po ôsmykrát 12-členný tím nadšencov robotiky, programovania a zábavy z Gymnázia na Alejovej ulici v Košiciach – súčasní žiaci ale hlavne absolventi gymnázia. Bližšie informácie o súťaži nájdete na stránke http://robotickybattle.sk

Viac informácií:

RNDr. Jana Plichtová

Gymnázium Alejová 1, Košice

učiteľka informatiky a vedúca krúžku robotiky

0905 635 792

janaplichtova@gmail.com

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore