Košice

Prehľad podujatí 26. týždeň – 23.06.2017

ŠTVTOK                  Európska komisia a Technická univerzita Košice   

29. júna                  Kasárne/Kulturpark – pavilón PAPA, Kukučínova 2, KE

10:30                       Témy TB:

                                  WIRE 2017 – konferencia, ktorej cieľom je podporiť dosahovanie spoločenského a ekonomického dopadu výskumu a inovácií v oblasti rozvoja digitalizácie

  • Budúcnosť výskumu a inovácií v EÚ, nasledujúci program Framework Programme 9 po  roku 2020
  • Rozvoj spoločensky zodpovedného výskumu a inovácií v oblasti digitalizácie spoločnosti s vyšším dopadom na ľudí (societal impact)
  • Rovnováha medzi sociálnymi a komerčnými dopadmi súčasného a budúceho výskumu a inovácií v oblasti digitalizácie Vízie pre zodpovednú digitálnu budúcnosť
  • Ako môže pomôcť kreatívny priemysel rozvoju regiónov s vyšším spoločenským dopadom
  • Rozširovanie výskumnej a inovačnej excelentnosti v EU regiónoch

                                  Hostia TB:

  •                          Magda De Carli – Európska komisia
  •                          Markku Markkula – EK, prezident Committee of the Regions
  •                          Vazil Hudák Vice-prezident Európskej investičnej banky

Účasť potvrdiť na:

Katarína Valentová, Public Relations Department

Technical University of Košice, Letná 9, 042 00, Košice

phone: +421 55 602 2686          e-mail: Katarina.Valentova@tuke.sk

web: www.tuke.sk

______________________________________________

 INÉ

VEDECKÝ  BRLOH 

Sobota 24. júna 2017 o 14:00 hod., Výmenník, Ulica obrody, Košice – Vedecký brloh na tému veľmi studená veda spojená s pokusmi s tekutým dusíkom. Lektori Mgr. Lívia Lederová z Prírodovedeckej fakulty UPJŠ  a Mgr. Miroslav Marcin z Ústavu experimentálnej fyziky SAV otestujú exotické vlastnosti kvapalného plynu otestujú na vlastnej koži. Pomocou neho budú skúmať správanie umelých aj prírodných materiálov pri naozaj veľmi nízkych teplotách. Vo vedeckom brlohu sa bude aj maškrtiť. Sladkú dobrotu si deti vyrobia – ako inak? – práve s kvapalným dusíkom.

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 VEDECKÁ  KAVIAREŇ

Streda 28. júna 2017 o 18:00 hod., Tabačka/Kulturfabrik – kinosála, Gorkého 2, Košice – Vedecká kaviareň pod názvom Fascinujúci svet parazitov – prednáša RNDr. Viktória Majláthová, PhD. z Parazitologického ústavu SAV v Košiciach. Svet parazitov je mimoriadne početný a rozmanitý. Mnohé parazity predstavujú život ohrozujúce riziko pre ľudí aj zvieratá, na druhej strane sa niektoré využívajú na liečbu závažných ochorení imunitného systému. Zodpovieme si na otázky, či môžu parazity manipulovať svojím hostiteľom, či môžu ovplyvniť celé populácie hostiteľov, alebo dokonca modifikovať životné prostredie. Priblížime si parazity, ktoré sa často vyskytujú v detských kolektívoch, u ľudí s nízkym hygienickým štandardom a aké sú prejavy a nebezpečenstvá spojené s prítomnosťou parazitov v/na ľudskom tele.

_____________________________________________

 OZNAMY  RO  SSN

 VYHODNOTENIE  NOVINÁRSKEJ  SÚŤAŽE  ZA ROK  2016

RO SSN Košice  srdečne pozýva na slávnostné vyhodnotenie 22. ročníka autorskej súťaže novinárov východoslovenského regiónu za rok 2016, ktorú pripravila aj tento rok vďaka výdatnej pomoci Literárneho fondu – výboru Sekcie pre žurnalistiku a novinársku fotografiu v Bratislave. S ocenenými autormi sa stretneme v utorok 4. júla 2017 o 13:00 hod. v budove MINERVA na UPJŠ v Košiciach, Moyzesova ulica. Vítaní ste všetci.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ČLENSKÉ  PRÍSPEVKY

V kancelárii RO SSN Košice (Szakkayho 1, KE – 1.posch., č. dv. 125) môžete zaplatiť členskú známku za rok 2017 každý pracovný deň od 8:00 do 14:30 hod. Výška členského príspevku = činní novinári 25,- €, mimoriadni členovia 40,- €, seniori + ženy na MD + nezamestnaní 10,- €. (podrobnosti aj na www.ssn.sk) Platbu  môžete poukázať tiež na účet RO SSN KE: IBAN: SK47 0900 0000 0004 4220 4115, SWIFT: GIBASKBX, VS: 664. V Správe pre prijímateľa nezabudnite uviesť svoje meno.

___________________________________________

 Beáta Penxová-Mačingová, RO SSN Košice       0903 845 120

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore