Tlačové správy

Viceprimátor Košíc Martin Petruško: „Navrhujem viac času pre poslancov na diskusiu o zámene pozemkov“

Viceprimátor mesta Košice Martin Petruško stiahne z rokovania Mestského zastupiteľstva v Košiciach, ktoré sa uskutoční 18.9.2017, materiál o zámene pozemkov v k. ú. Južné mesto vo vlastníctve spoločnosti TEMPUS IMMO, a.s. a pozemkov v k. ú. Terasa, Grunt a Severné mesto vo vlastníctve mesta Košice z dôvodu hodného osobitného zreteľa.

„Mojou prioritou je transparentnosť, preto som sa ako predkladateľ tohto materiálu rozhodol, že ho predložím až na decembrové zasadnutie mestského zastupiteľstva, aby mali poslanci dostatok času oboznámiť sa so všetkými informáciami, ktoré sú jeho súčasťou a ktoré zároveň súvisia s jeho prípravou. Budú mať napríklad čas stretnúť sa so štatutármi spoločnosti TEMPUS IMMO a nechať si vysvetliť ich postup. Téma tejto zámeny pozemkov je pred blížiacimi sa voľbami do vyšších územných celkov natoľko spolitizovaná, že obyvatelia Košíc by mohli po doterajších vyjadreniach a aktivitách niektorých politikov a aktivistov nadobudnúť pocit, že mesto koná v rozpore s verejným záujmom, čo jednoznačne odmietam. Nie je to pravda, preto považujem za najdôležitejšie otvorene diskutovať o riešení tejto situácie, aby sme rozptýlili pochybnosti.

Je však nespochybniteľné, že modernizáciu električkových tratí je možné zrealizovať len po splnení podmienky, zakotvenej v zmluve o poskytnutí NFP na financovanie tejto stavby z prostriedkov EÚ a tou je preukázanie vzťahu mesta Košice k pozemkom, resp. vlastníctvo pozemkov, dotknutých stavbou. Ak mala byť v rámci projektu MET včas zrekonštruovaná a zmodernizovaná Križovatka VSS, čo sa nám aj podarilo a vynovená križovatka už slúži verejnosti, Mesto Košice nemalo inú možnosť ako pripraviť materiál na základe návrhu vlastníka dotknutých pozemkov na Južnej triede, spoločnosti TEMPUS IMMO s.r.o., ktorá trvá na zámene svojich pozemkov s konkrétnymi parcelami v meste Košice,“ hovorí viceprimátor mesta Košice Martin Petruško.

Linda Šnajdárová, hovorkyňa mesta Košice

email: linda.snajdarova@kosice.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore