Tlačové správy

Strana Šport do Košíc a na Východ predstavila tím, ktorí fandí východu

Regionálna strana z Košíc zostavila tím kandidátov, v ktorom sú zastúpení lekári, manažéri, aktivisti, učitelia terénni sociálni pracovníci.

Riešenie problémov súvisiacich s dopravou, školstvom, sociálnymi vecami, turistickým ruchom a kultúrou považuje strana Šport do Košíc a na Východ za povinnú jazdu každej strany, ktorá sa vo voľbách do Vyšších územných celkov uchádza o priazeň voličov. Regionálna strana Šport do Košíc a na Východ k tomu pridáva nadstavbu, niečo, čo má overené. Šport ako aktivitu, ktorá pomáha kondícii a robí z nás zdravších, optimistickejších a cieľavedomejších ľudí.

,,Šport je nástrojom na to, aby sme sa spájali, lepšie si rozumeli, vzdelávali sa. To všetko potrebujeme k tomu, aby sa nám spolu žilo lepšie,” uviedol pri predstavovaní kandidátov vo voľbách do VÚC predseda strany Šport do Košíc a na východ Igor Sidor.

Uviedol, že strana nemala ambíciu postaviť vo voľbách vlastného kandidáta na župana. ,,Sám župan nič nevyrieši. Musí počúvať a vedieť, aké problémy kraj má, a potom získať prostriedky na ich riešenie. Nejde nám o získanie moci, ale chceme ponúknuť voličom tím ľudí, ktorí majú vzdelanie a skúsenosti na to, aby zabojovali o lepší život na východnom Slovensku. Naším cieľom je, aby naša sila a kompetentnosť z nás urobili hráčov, ktorí budú nápomocní každému županovi, ktorý vzíde z volieb. A zároveň, aby sme dokázali účinne usmerňovať chod košického kraja,” povedal I. Sidor.

On sám kandidovať nebude a predstavil sa ako nehrajúci kapitán mužstva, ktoré fandí Východu a bude sa uchádzať o priazeň voličov. ,,Aspoň sa nemusím rozptylovať svojou kampaňou a môžem sa plne sústrediť na riešenie problémov, s ktorými tu žijeme. Predseda strany súhlasí s názorom mnohých odborníkov, že najväčšou výzvou pre rozohranie zápasu o lepšie Slovensko je výchova a vzdelávanie mladých a riešenie rómskej problematiky. Na východnom Slovensku to platí dvojnásobne. ,, Snaha popasovať sa aj s touto výzvou nás motivovala pri zostavení nášho mančaftu,” uviedol I. Sidor.

Na kandidátke sú ľudia, ktorí túto problematiku poznajú z oboch strán ihriska. Ide o učiteľov, starostov, terénnych sociálnych pracovníkov, manažérov a trénerov mladých talentov. Strana rovnako postupovala aj pri spájaní odborníkov, ktorí sa budú venovať záležitostiam súvisiacim s dopravou, sociálnymi vecami, či zdravotníctvom.

Strana Šport do Košíc a na Východ má takmer 200 členov. Na kandidátke do volieb do Košického samosprávneho kraja tvoria štvrtinu ženy. Strana nominovala kandidátov vo všetkých 11 volebných obvodoch.

Zoznam kandidátov:

Volebný obvod č. 1 Košice I.: právnik Cyril Betuš Emil Petrvalský starosta Severu Marián Gaj staromešťan doktor Tibor Matyáš a Peter Slávik.

Volebný obvod č.2 Košice II.: podpredsedníčka strany Iveta Kijevská, stomatológ Igor Jutka, zaslúžilý dídžej Tibor APA Egry, študentka Michaela Dobošová, IT špecialista pán Vladimír Karnay. tréner Marek Horský.

Volebný obvod č.3 Košice III. ortopéd Ján Sekáč.

Volebný obvod č.4 Košice IV advokát Tibor Bacsó.

Volebný obvod č.5 Košice-okolie zástupkyňa na ZŠ a MŠ Erika Zamboriová, novinárka a učiteľka Jarmila Vaňová podnikateľ, aktivista Ivan Hricko.

Volebný obvod 6, Gelnica: riaditeľka školy Bibiána Krajníková starosta Ivan Dunka.

Volebný obvod 7 Michalovce: podnikateľka Ildikó Vargová, vysokoškolský učiteľ: Michala Stričík, terénny pracovník Mariána Nistor, manažér Marián Markovič riaditeľ základnej aj materskej školy Bohuš Jakuboc, právnik Mareka Švingál podnikateľ Stanislav Gaľa.

Volebný obvod 8 Rožňava:
učiteľ a dlhoročný tréner Dušan Pollák, sociálny pracovník a aktivista Matej Lada, učiteľka Monika Repaszká živnostník pán Viliam Hlaváč.

Volebný obvod 9 Sobrance starosta Ľuboš Sliško.

Volebný obvod 10 Spišská Nová Ves: sociálna pracovníčka Vladimíra Dunková, zástupca starostu a aktívny futbalový tréner Rasťo Neuvirth, ekonómka Lívia Kozlová manažér Radovan Ďorko.

Volebný obvod 11 Trebišov: Podnikateľ v autobusovej doprave-Tibor Kačo učiteľka Michaela Ducárová, zástupca riaditeľa školy Marián Vanci, učiteľ Peter Bačkovský učiteľka Antónia Hrabská, riaditeľka Červeného kríža Libuša Babuľáková, starosta Dionýz Szabó, učiteľka Michaela Ducárová, zástupca riaditeľa neziskovej organizácie Radoslav Rendeš.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore