Tlačové správy

Mesiac fotografie v rožňavskej knižnici – výstava, ktorú sa oplatí vidieť

Fotoklub Pix-XL a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja Vás pozývajú  v rámci Mesiaca fotografie v piatok 10. novembra 2017 o 17:00 hod. na vernisáž fotografickej výstavy pod názvom VI. členská výstava Fotoklubu Pix-XL  do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.

Mesiac fotografie sa v hlavnom meste koná ako festival a stal sa už stabilným partnerom Európskeho Mesiaca fotografie, ktorý sa od roku 2004 každoročne organizuje v Paríži, Viedni, Berlíne, Aténach, Budapešti, Luxemburgu a Ľubľane.

„Fotografické dianie na Slovensku je prezentované prostredníctvom aktivít väčších či menších záujmových združení a do povedomia verejnosti sa dostáva prostredníctvom rôznych výstav, vernisáží, podujatí po celom Slovensku“, rozhovoril sa Štefan Kesi a pokračoval: „Rožňavský Fotoklub Pix-XL mal od začiatku roka bohatú činnosť. Už tradične svojimi fotografiami obohacuje atmosféru v cukrárni na námestí, ale členovia sa zapájajú aj do rôznych akcií mimo mesta i mimo hraníc Slovenska. Spomeniem napríklad festivalový dvor Fignár v Dubicsány v rámci festivalu Kolorcity a „spadli sme“ aj do koryta rieky Kablava na open-air výstavy Rokycanské koryto 2017. Samozrejme náš fotoklub a jeho jednotlivý členovia sa nezameriavajú výhradne iba na výstavnú činnosť, musíme pripomenúť aj pravidelné pracovné stretnutia jedenkrát v mesiaci, publikovanie na web stránke, zapájanie sa členov do rôznych  fotografických súťaží, ako napr. AMFO, či už ako súťažiaci, alebo aj ako porotcovia.“

Spoločným projektom je už aj spomínaný niekoľkodňový workshop klubu, rôzne dlhodobejšie projekty, ktorých príprava už prebieha, ďalej sú to spoločné fotenia, fotenia historickou technikou, vyvolávanie filmov.

Vyvrcholením výstavnej činnosti klubu a fotografickej činnosti jednotlivých členov je práve spoločná novembrová výročná  výstava v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave.

Začal sa jedenásty mesiac v roku, mesiac, ktorý nesie aj názov November – Mesiac fotografie. Potešiť estetické vnímanie prostredníctvom fotografie nie je jednoduchá záležitosť. Výsledné dielo dokonalého oka fotografa, aj amatérskeho, je niekedy veľmi precítená a mravenčia práca. Pozývame Vás na  VI. členskú výstavu Fotoklubu Pix-XL, ktorej vernisáž sa bude konať v piatok 10. novembra 2017 o 17:00 hod. v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3. Výstava potrvá do 15. decembra 2017 a pre širokú verejnosť bude prístupná počas  výpožičných hodín knižnice. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

zdroj : www.pixxl.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore