Tlačové správy

FPT Software podpísala najväčšiu zmluvu vo svojej histórii

Materská firma FPT Slovakia získala 100 miliónov USD na ďalší rozvoj do roku 2024

Najhodnotnejšiu zmluvu v histórii svojho podnikania podpísala firma FPT Software, ktorá je „matkou“ v Košiciach pôsobiacej FPT Slovakia. Kontrakt v celkovej hodnote 100 miliónov USD uzavrela s hlavnou európskou energetickou spoločnosťou innogy SE. Zaručí FTP nielen príjmy na obdobie rokov 2018-2024, ale aj príležitosti pre rozvoj v sektore poskytovania energetických služieb.

Vďaka tejto zmluve upevňujeme pracovné prostredie s našim najväčším zákazníkom na minimálne ďalších sedem rokov, čo nám umožní priestor aj pre rast FPT Slovakia“, uviedol Olaf Baumann, konateľ spoločnosti FPT Slovakia. Ako dodal, kontrakt s etablovanou európskou spoločnosťou v oblasti energetiky zároveň vníma ako „úžasnú príležitosť na získanie prístupu k najaktuálnejším trendom v oblasti silno sa transformujúceho utilitného biznisu“. FPT Software bude na základe tejto zmluvy pre innogy poskytovať technologické riešenia založené na SAP, IoT, Cloude a platformách pre digitálnu transformáciu.

Podľa manažéra predaja spoločnosti innogy Franka Wendiggensena, súčasné megatrendy pre energetický priemysel predstavujú výzvu poskytovať hľadané riešenia spoločne s partnermi. „A v FPT sme spoľahlivého partnera našli,“ zdôraznil.

Pre vyše 250 člennú komunitu  IT špecialistov v Košiciach to znamená upevnenie pracovných pozícií v rámci spolupráce s najväčším zákazníkom a príležitosť pre ďalší rozvoj.  Medzi ich hlavné úlohy patrí rozvoj softvéru, implementácia a údržba SAP riešení, nezávislé testovanie a zabezpečovanie kvality IT služieb v rámci energetického sektora. Svoje služby poskytujú v rámci celoeurópskeho trhu aj v oblasti inteligentného bývania, vývoja a podpory business aplikácií.

Ako spresnil manažér pre kľúčových zamestnancov FPT pre innogy SE Heik Bergmann, úspešná spolupráca medzi innogy a FPT je založená na vlastnom “best shore”  modeli: „Vďaka nemu zabezpečujeme vysokú kvalitu a flexibilitu pri poskytovaní našich služieb z Nemecka, Slovenska, Českej republiky, Filipín a Vietnamu a naši klienti profitujú z dynamických, inovatívnych a skúsených tímov.“

Najväčšia zmluva spoločnosti FPT Software v jej takmer 20-ročnej histórii, s rýchlo sa rozvíjajúcou innogi SE, zabezpečí aj slovenským zamestnancom prístup k poznatkom, zdrojom, ale hlavne k inovačným schopnostiam v rámci IT sektora tak, aby boli úspešní na neustále sa meniacom trhu s energetickými službami.

INFOBOX:

innogy SE

Vedúca európska energetická spoločnosť (pridružená spoločnosť RWE AG) s cieľom umožniť ľuďom zlepšiť kvalitu života využitím energie inovatívnejším spôsobom, prostredníctvom trvalo udržateľných produktov a služieb. Innogy vyrába, distribuuje a spoľahlivo a udržateľne dodáva energiu.

  • Príjem 44 miliárd €
  • V rámci Európy 23 miliónov zákazníkov
  • Úplne oddelená prevádzka siete
  • Žiadne jadrové záväzky
  • Z väčšej časti bez CO2
  • Dĺžka siete 574 000 km, čo sa rovná vzdialenosti 1,5 x zo Zeme na Mesiac.

FPT Software

FPT Software bola založená v roku 1999, ako jeden z členov FPT – poprednej technologickej spoločnosti vo Vietname. Je to najväčšia spoločnosť vo Vietname, nachádzajúca sa v Top 100 globálnych poskytovateľov outsourcingu, vyhlásených Medzinárodnou asociáciou outsourcingových profesionálov (IAOP).

FPT Software poskytuje IT služby od vývoja a údržby softvéru, implementácie ERP, QA, konverzie aplikácií, embedded systému, mobilného programovania až po cloud programovanie v oblastiach ako sú bankovníctvo, telekomunikácie, oblasť medicíny,  výroby, automobilového priemyslu a verejných služieb. Doteraz poskytovala služby pre 550 veľkých globálnych spoločností.

FPT Slovakia

Fpt Slovakia je spoločnosť poskytujúca služby so zameraním na oblasť informačných technológií. V súčasnosti zamestnáva v Košiciach približne 250 IT špecialistov. Od vzniku medzi jej hlavné úlohy patrí rozvoj softvéru, implementácia a údržba SAP riešení, nezávislé testovanie a zabezpečovanie kvality IT služieb v rámci energetického sektora. Svoje služby postupne rozšírila na celoeurópsky trh a na oblasť inteligentného bývania, vývoj a podporu business aplikácií.

Kontakt pre médiá:

ING. ANDREA KALAFUSOVÁ

 Communication specialist

Business services

Fpt Slovakia s.r.o.

Južná trieda 6

SK-040 01 Košice

M: +421 905 448 615

T: +421 55 610 1471

www.fpt.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore