Tlačové správy

Multižánrový festival LETO V PARKU 2018 v Košiciach

  • Kasárne/Kulturpark, Kukučínova 2 Košice
  • 20. júla 2018 – 19. augusta 2018
  • Organizátor festivalu: K13 – Košické kultúrne centrá

Multižánrový festival Leto v parku, konajúci sa v priestoroch Kasární/Kulturparku, zabaví aj tento rok tisícky Košičanov svojim pestrým programom. Desiaty ročník aj tento rok poskytne zábavu pre všetky vekové skupiny a milovníkov rôznorodých žánrov. Na svoje si tak prídu fanúšikovia vážnej, ale aj populárnej hudby, milovníci divadelných vystúpení, ale samozrejme, nezabudlo sa aj na rodiny s deťmi. Program je zostavený tak, aby potešil každého návštevníka.

O hudobnú časť programu sa postarali Košičania. Hlasovali a vybrali si obľúbených interpretov, ktorých chcú počas leta počuť na koncertoch v parku. Svoje pomyselné festivalové brány otvorí Leto v parku pre svojich priaznivcov už 20. júla a zabávať sa môžete až do 19. augusta. Viac informácií o festivale sa dozviete na stránke www.letovparku.sk alebo na facebookovej stránke facebook.com/K13KosickeKulturneCentra. Sledovať taktiež môžete aj oficiálny Instagramový profil festivalu instagram.com/leto_v_parku.

Areál Kasární/Kulturparku bude žiť a prinesie pestrú paletu kultúrnych žánrov. Košičanom i návštevníkom ponúkne oddych, zážitky a spestrenie letných dní s umelcami uprostred parkovej zelene, kde sa pod holým nebom bude spievať, hrať, tancovať, cvičiť, hrať divadlo a zabávať sa, Jednoducho povedané, nuda nehrozí. Na svoje si prídu dospelí i deti a každý si nájde to, čo ho najviac baví. To všetko však chce pekné a teplé počasie, aby sme si mohli vychutnať pravú letnú atmosféru bez dáždnikov a strechy nad hlavou.

Každý večer bude iný, na pódiách pod korunami stromov sa budú striedať umelci, aby spríjemnili chvíle ľuďom, ktorí prídu do parku za kultúrnymi zážitkami. Na koho a na čo sa môžeme tešiť? Kto toto leto do Košíc zavíta? Celé to odpáli trojkoncert. Ako prvý vystúpi Gypsy Band Lomnické Čháve spod Tatier a na pódiu ho vystrieda Peter Lipa jr. a jeho skupina The Grand Buffet. A to zďaleka nebude v úvodný večer všetko. Ten bude pokračovať vystúpením bratislavskej poprockovej kapely Para so skladbami z najnovšieho albumu Našou krajinou.

Milovníci dobrej hudby si isto nenechajú ujsť koncert famózneho klavírneho virtuóza Richarda Rikkona, ktorý svojou improvizačnou hrou pohltil košické publikum už dvakrát. Po soundtrackov známych filmových titulov sa pripravte na ďalší neopakovateľný klavírny maratón.

Leto spríjemní aj obľúbený spevák Richard Müller a slovenská pesničkárka a divadelná herečka, členka Radošínskeho naivného divadla, Sima Martausová. V auguste si návštevníci budú môcť zaspievať s Pavlom Hammelom a roztancuje ich aj terchovská Nebeská muzika. Z trochu iného súdka sú kapely Akustika, Hartyga a Heľenine oči. Koncertovať v parku budú tiež skupiny Tolstoys, Veeblefetzer a The Youniverse. Augustová afterparty bude s Jurešom Líškom a jeho elektroakustickou kapelou Fallgrapp. Hudbou nabité leto doplnia unplugged koncerty v Pape s Ladies and Genitals a skupinou Kontakt. Chýbať nebude ani rusínsky Karel Gott Štefan Štec a jeho hostia.

Pestrá bude aj divadelná ponuka. Aké by to bolo leto bez komikov. Situačným humorom prídu rozveseliť Tri tvorivé tvory i Stand up comedy. Divadlo na hojdačke vystúpi s predstavením pre deti Posledný dinosaurus, Kladzianske ľudové divadlo (KĽUD) s komédiou Cicho, bo skajpujem s dzivku. Za detským divákom príde Pinokio, ktorého zahrá Divadlo Cilliling a Divadlo SpozaVoza vystúpi s predstavením Ahoj, pán Sova. Večer herci z tohto divadla zahrajú Blues jedného otca. Babadlo poteší divákov so Šípkovou Ruženkou a Actores s hrou Ďurošík alebo Na zbojnícku nôtu a dospelým ponúkne Totálny nezmysel.

Najmenší sa budú môcť pohrať v Lego dielni a v Senzorickej dielni o vode. Ani počas tohto leta nebudú chýbať jogové cvičenia a s fitnesskou Katie De Chimp. Vedomosti z diania na predchádzajúcich ročníkoch Leta v parku si budú môcť záujemcovia preveriť na augustovom Papa kvíze špeciál.

 

Kontakt pre médiá:

Martin Dani, K13 – Košické kultúrne centrá

E-mail: martin.dani@k13.sk, tel.: 0903 713 053

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore