Tlačové správy

Túlanie sa po Ústavnom súde SR s Milanom Kolcunom sa uskutoční 20. septembra 2018

Po úspechu prvých dvoch ročníkov Dňa otvorených dverí Ústavného súdu Slovenskej republiky v Košiciach (ďalej aj „DOD“) v rokoch 2016 a 2017 sa Deň otvorených dverí organizuje na Ústavnom súde Slovenskej republiky (ÚS SR) aj tento rok. Uskutoční sa  27. septembra 2018 a sprevádzať ho bude atraktívny program. Predchádzať mu bude „Túlanie sa po Ústavnom súde Slovenskej republiky“ s Milanom Kolcunom, ktoré sa uskutoční týždeň pred DOD 20. septembra 2018.

Účastníci „Túlania sa po Ústavnom súde Slovenskej republiky“ navštívia objekty ÚS SR, ktoré nie sú verejnosti prístupné. V sprievode Milana Kolcuna, obľúbeného popularizátora dejín Košíc, uvidia objekt, kde bývajú ústavní sudcovia a priestory, v ktorých prebiehajú rokovania s hosťami z domova aj zo zahraničia. Dostanú sa do „Siene nezávislosti“, v ktorej sa uskutočňujú neverejné zasadnutia pléna ústavného súdu, do novozriadenej pojednávacej miestnosti, v ktorej prebiehajú verejné zasadnutia pléna a senátov ústavného súdu a podľa potreby aj konferencie a semináre, vyskúšajú si talár sudcu, prezrú si insígnie predsedníčky ústavného súdu, nahliadnu do kroniky a oboznámia sa s dielami slávnych umelcov, ktoré sú na ústavnom súde umiestnené.

„Navštíviť ústavný súd je zaujímavé pre Košičanov i nekošičanov, a tak si ceníme možnosť dostať sa za jeho múry. Ústavný súd je zaujímavý tým, že je top inštitúciou – jedinou svojho druhu na Slovensku a sídli v architektonickom komplexe s vlastnou históriou. Teším sa na jeho prehliadku i pre to, že som tam istý čas pracoval ako tlmočník a prekladateľ, dodáva Milan Kolcun.

Prehliadky sa začnú pred budovou Ústavného súdu Slovenskej republiky na Hlavnej 110 v Košiciach 20. septembra 2018 v časoch o 11:00, 14:00 a 17:00 h.

 

Neoficiálny dokument pre potreby médií, ktorý nezaväzuje Ústavný súd Slovenskej republiky.

Viac informácií Vám môže poskytnúť JUDr. Tomáš Senaj, Odbor tlačový a informačný, Kancelária Ústavného súdu SR

telefón: 055/7207 239, mobil: +421 905 404 222, e-mail: tomas.senaj@ustavnysud.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore