Tlačové správy

E-Študenti z Toskánska spoznávajú Slovensko

Študenti Súkromného gymnázia Katkin park v Košiciach počas tohto týždňa privítali 22 návštevníkov z malého mestečka v talianskom Toskánsku.

Heslom školy už od jej založenia bolo: “Sme iní, a preto sme lepší” a tohto osvedčeného motta sa v Katkin parku držia dodnes. Sú iní nielen spôsobom výuky, keď ako prví a jediní na Slovensku zaviedli online školu, kreativita nechýba ani pri vyberaní partnerskej školy pre tento pobyt. Kultúrno-výmenný jazykový pobyt priviedol na Slovensko Talianov.

“Naša škola sa rozhodla dať študentom šancu spoznať aj inú krajinu, nielen klasické Anglicko alebo veľké mestá v Európe. Preto sme sa pred pol rokom pustili do organizovania kultúrno-jazykového výmenného pobytu so školou, ktorá sa nachádza v mestečku Poppi v talianskom Toskánsku. V týchto dňoch Taliani spoznávajú Slovensko, o mesiac vycestujeme do Talianska my,” povedala riaditeľka školy Ing. Katarína Turčík.

Taliansko-slovenské spojenie študentov, kde komunikačným jazykom je angličtina, sa veľmi osvedčilo. Študenti už navštívili Spišský hrad, Vysoké Tatry a ochutnali aj tradičné slovenské vianočné menu, ktoré malo veľký úspech. Výmenné pobyty dávajú študentom unikátnu možnosť spoznať krajinu, ľudí, zvyky a čo je najdôležitejšie – často si nájdu priateľov na celý život.

 

Kontakt pre média:

Martina Miškovová, MA

Súkromné gymnázium Katkin park II

Košice 040 11

t.č: 055/6427 531

mobil: 0902 810 837

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore