Tlačové správy

Sudcovia Ústavného súdu SR a Ústavného súdu Českej republiky sa v Bratislave v dňoch 2. – 4. októbra 2018 stretnú na pravidelnom každoročnom pracovnom stretnutí

Na pozvanie predsedníčky Ústavného súdu Slovenskej republiky Ivetty Macejkovej dnes pricestovala na oficiálnu pracovnú návštevu Ústavného súdu Slovenskej republiky delegácia Ústavného súdu Českej republiky vedená jeho predsedom Pavlom Rychetským. V rámci posilňovania nadštandardných vzájomných vzťahov medzi Ústavným súdom Slovenskej republiky a Ústavným súdom Českej republiky sa aj tento rok stretávajú sudcovia ústavných súdov oboch krajín na pravidelnom bilaterálnom rokovaní.

Oba súdy spája nielen blízkosť právnych systémov, ale aj vzájomná historická skúsenosť. V rámci oficiálneho programu i neformálnych rozhovorov sa ústavní sudcovia budú venovať aktuálnej rozhodovacej činnosti ústavných súdov v oboch krajinách. Taktiež zhodnotia doterajšiu činnosť jednotlivých ústavných súdov, ktoré v tomto roku oslávili 25. výročie svojej existencie.

Ako je zvykom, stretnutia slovenských a českých ústavných sudcov sú sprevádzané aj kultúrno-poznávacím programom, v rámci ktorého ústavní sudcovia zavítajú na hrad Devín, absolvujú prehliadku Bratislavského hradu, historického centra Bratislavy, prezrú si múzeum moderného umenia Danubiana a navštívia Slovenský Grob, kde ochutnajú tradičné sezónne špeciality.

 

Neoficiálny dokument pre potreby médií, ktorý nezaväzuje Ústavný súd Slovenskej republiky.

Viac informácií Vám môže poskytnúť Mgr. Ivana Vilinská, Odbor tlačový a informačný, Kancelária Ústavného súdu SR telefón: 055/7207 275, mobil: +421 918 827 344, e-mail: ivana.vilinska@ustavnysud.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore