Tlačové správy

Spievané písmenká – Objavme text v pesničkách

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a Divadlo Theátrum Rožňava pripravuje pre deti základných škôl podujatie pod názvom Spievané písmenká. Stretnutie sa bude konať vo štvrtok 11. októbra 2018 o 9:00 hod. v priestoroch knižnice na ul. Lipová č. 3 v rámci projektu Tajomstvá v literatúre II., ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.

 Theátrum je malé autorské divadlo. Vychádza z potreby samostatnej tvorby a zúročuje viac ako dvadsať rokov skúseností na profesionálnych divadelných scénach. Jeho predstavenia sú venované prevažne deťom. Deti vnímajú srdcom, preto tvoríme pre nich všetko s láskou. Našim  cieľom je priniesť predstavenia, ktoré deťom umožnia prežiť rôzne emócie, ktoré ich naučia žiť príbehom a neostať ľahostajným voči tomu, čo sa im odohráva pred očami,“ rozhovoril sa Peter Szöllös, zakladateľ divadla a dodal: „V knižnici predstavíme poéziu v slovenskej tvorbe pre deti, budeme pracovať s textom a hudbou, niečo si prečítame i zaspievame. Bude to veselé dopoludnie, na ktoré sa už veľmi teším.“

Napriek tomu, že podujatie sa bude konať pre detského diváka, tvorcovia nenechávajú nikdy nič na náhodu. Deti sú svojou úprimnosťou a spontánnosťou najnáročnejšími divákmi, ťažko pred ním čokoľvek skryť. Spievané písmenká sa budú konať vo štvrtok 11. októbra 2018 v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č.3 v dopoludňajších hodinách. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk, ktorý je aj hlavným partnerom projektu.

Tatiana Bachňáková

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Zdroj: http://www.divadlotheatrum.sk/

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore