Tlačové správy

Vstupenky na Leto v parku sú už v predaji

Celodenná vstupenka za 7 eur, vstup na denný program s najväčšími hviezdami Emirom Kusturicom v piatok a  Janou Kirschner v nedeľu za 12 eur a permanentka na celý festivalový týždeň za 24 eur. To  je cena za ktorú si môžu domáci i návštevníci metropoly východu už v predstihu, od 12. júla 2012, spríjemniť druhý augustový týždeň v Košiciach. Predpredaj vstupeniek zabezpečuje Tiketportal. Celodennými aktivitami nabitý program tradičného festivalu Leto v parku sa tento rok uskutoční od pondelka 6. augusta do nedele 12. augusta  a opäť ho pripravili organizátori z tímu Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013.

Hoci sa zvyčajné miesto konania pre rekonštrukciu Kasární/Kulturparku zmenilo, kúpalisko Ryba na Aničke ponúklo organizátorom nové možnosti. Každé festivalové ráno sa napríklad začne Fit raňajkami pod vedením profesionálnej cvičiteľky. Tešiť sa môžu na trochu oddychu aj rodičia menších detí, pretože ich ratolestiam sa budú dopoludnia v tvorivých dielňach venovať kolegovia zo sídliskových výmenníkov SPOTs  a popoludní ich zabavia detské divadelné predstavenia. Na festivale bude priestor aj pre milovníkov literatúry. Knižnica pre mládež mesta Košice otvorí na kúpalisku na celý týždeň čitáreň, kde si knižky bude možné nielen požičať ale aj kúpiť a nebude chýbať ani voľné wifi pripojenie k internetu.

Jediný „oddychový“ večer bez koncertu bude streda 8. augusta. Bude venovaná autorskému predstaveniu, ktoré vytvorili košickí divadelníci  špeciálne pre Košice 2013. „Predstavenie začne o 20,30 hodine a vzniká v rámci divadelného workshopu pod vedením režiséra Stanislava Bilého. Ide o tragikomédiu s prvkami reflexie a myslím, že diváci sa majú na čo tešiť,“ uviedol projektový manažér Leta v parku Jozef Môcik.

Komu chýba hudba, od štvrtka sa môže tešiť na dve koncertné pódiá.  „Otvoríme aj druhé menšie pódium, ktoré sme vyhradili pre košické kapely, pretože chceme dať priestor aj kvalitným lokálnym umelcom,“ poznamenal Môcik. Ako spresnil, tieto koncerty budú začínať vždy o 18,00 hodine. Na hlavný večerný hudobný program si diváci musia počkať až do 19,30 pričom ich predpokladaný koniec je o 22,00 hodine. Po koncerte je od pondelka až do stredy pripravená pre filmových fajnšmekrov, ktorým sa ešte nebude chcieť spať, projekcia troch výborných filmov.  Špeciálny filmový program ich čaká v piatok 10. augusta. Letná filmová noc s Emirom Kusturicom umožní pod holým nebom uvidieť jeho najzaujímavejšie filmy.

„Asi najväčšími ťahákmi tohoročného Leta v parku bude piatkový večerný program s TATA BOJS, Emirom Kusturicom  & The No Smoking Orchestra a určite aj  nedeľný  záverečný koncert s Jankou Kirschner. Nepochybujem ale, že z našej ponuky si bude vedieť vybrať každý,“ dodal Môcik.  Zdôraznil, že organizátori festivalu sú otvorení aj pre pomoc dobrovoľníkov a každý, kto má záujem, sa môže do prípravy festivalu zapojiť na základe výzvy uverejnenej na webovej stránke Leta v parku.

Viac info na www.letovparku.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore