Tlačové správy

Svetový deň sprievodcov opäť ukáže Košice v netradičnom šate

23. februára 2019 oslávia Košičania povolanie, ktoré po celom svete pomáha miestnym i turistom spoznávať krásy neznámych i známejších destinácií. O 10:00 a 14:00 pred Štátnym divadlom Košice ponúknu sprievodcovia svoje vedomosti o Košiciach na šestnástom ročníku podujatia Svetový deň sprievodcov.

Piati sprievodcovia si aj tento rok pripravili témy, ktoré prilákajú vedomostí-chtivých Košičanov i zahraničných do centra mesta. O 10:00 hod. priblíži Jana Teššerová históriu židovskej komunity v Košiciach. V rovnakom čase porozpráva o živote košického rodáka, spisovateľa Sándora Máraiho, pán Zoltán Balassa, a to v slovenskom aj v maďarskom jazyku. O 10:00 aj 14:00 sa budú môcť Košičania dozvedieť o erboch v Košiciach od pani Aleny Hričišinovej. Druhou alternatívou v oboch časoch budú zaujímavosti Dominikánskeho námestia s pani Alžbetou Czimovou. O 14:00 priblíži pani Mária Vajová v slovenskom i anglickom jazyku históriu svätých Košických mučeníkov a stopu, ktorú za uplynulých 400 rokov zanechali v našom meste.

„Svetový deň sprievodcov každoročne umožňuje miestnym i turistom spoznať Košice slovami odborníkov, ktorí žijú nielen v prítomnosti ale aj dejinami mesta. Sme radi, že sa opäť stretneme a prostredníctvom bezplatných prehliadok mesta prinesieme všetkým záujemcom štipku histórie, ktorá dýcha z každého rohu centra Košíc,“ hovorí Miloslav Klíma, výkonný riaditeľ organizácie Visit Košice.

Slávnostné otvorenie Svetového dňa sprievodcov sa bude konať pred Štátnym divadlom Košice o 10:00, pričom všetky prehliadky budú bezplatné. Kompletný zoznam prehliadok nájdu záujemcovia na stránke www.visitkosice.org alebo v Návštevníckom centre Košice na Hlavnej 59 v budove Historickej radnice.

Pre viac informácií, prosím kontaktujte:
Marika Duffeková
PR manažérka
+421 948 152 602
marika.duffekova@visitkosice.org

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore