Tlačové správy

Spravodliví – beseda o výnimočných záchrancoch s Dagmar Mozolovou v košickej Verejnej knižnici J.Bocatia

Verejná knižnica Jána Bocatia a Združenie ESTER  pozývajú na  besedu o výnimočných záchrancoch  s Dagmar  Mozolovou, redaktorkou RTVS, držiteľkou  Krištáľového krídla. Beseda s názvom Spravodliví bude v utorok 26. marca 2019 o 17:00 hod. v centrálnej požičovni VKJB na Hviezdoslavovej 5 v Košiciach.

Autorka príbehy spravodlivých medzi národmi dokumentuje  od marca 2013 po súčasnosť. Cestuje po Slovensku, zbiera autentické spomienky pamätníkov, ktorí riskovali vlastné životy pre záchranu blížnych. Dokumentuje aj vzácne svedectvá zachránených. Príbehy prináša Rádio Slovensko v relácii Encyklopédia spravodlivých. Doposiaľ bolo odvysielaných 106 príbehov, ďalšie autorka pripravuje.

Relácia Dagmar Mozolovej Encyklopédia spravodlivých je  o  statočných Slovákoch, ktorí zachránili svojich židovských spoluobčanov, otvorili im svoje dvere, hoci v pohnutých časoch riskovali životy seba i svojich rodín. Ako uviedla autorka, jej cieľom je  pokračovať v tejto práci, prinášať ďalšie svedectvá o ľudskosti, statočnosti a odvahe, ktoré nenechávajú vlažných ani súčasníkov. Sú to príbehy, ktoré tiež burcujú, aby naša spoločnosť už nikdy nemusela čeliť podobným hrozbám. Zámerom Dagmar Mozolovej je vydať aj knihu, v ktorej čitateľom ponúkne autentické, silné svedectvá.

Kontakt:

Soňa Jakešová, riaditeľka VKJB, vkjb@vkjb.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore