Tlačové správy

Gemerský expres rozširuje turistické možnosti v Košickom kraji

Do vlakového grafikonu pribudol nový mimoriadny turistický spoj – Gemerský expres. Každú sobotu od 4.5. do 22.6. (vrátane)odvezie cestujúcich z Košíc na Gemer po tratiach, po ktorých už osobné vlaky nejazdia.

Všetkým, ktorí radi cestujú nie len za hranice, ale aj doma, sa naskytá nová príležitosť. Do víkendových plánov na máj a jún môžu zahrnúť výlety a turistiku v gemerskom regióne. Dopravu z Košíc im uľahčí nový mimoriadny turistický vlak Gemerský expres. Ten nadväzuje na podobný spoj, ktorý vlani v lete i počas tejto zimy prevádzkovala krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko.

Toto vlakové spojenie je podľa organizácie Košice Región Turizmus jedným z nástrojov, ako pomôcť cestovnému ruchu v návštevnícky atraktívnom regióne Gemera.

„Gemerský expres je druhým zo štyroch mimoriadnych turistických spojení, ktoré v tomto roku môžu návštevníci nášho kraja i domáci využiť. Otvára úplne nové možnosti, keďže bude premávať po regionálnych trasách, ktoré sa už pre osobnú dopravu nevyužívajú. Verím, že jednodňové výlety na Gemer využijú aj tí, ktorí prídu do Košíc počas majstrovstiev sveta v hokeji. Tento región jedným z málo poznaných, no turisticky atraktívnych kútov nášho kraja, ktoré sa oplatí navštíviť,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

„Gemerský expres bude premávať každú sobotu od 4. 5. do 22. 6. 2019 (vrátane) s ranným odchodom o 8.00 hod. z košickej železničnej stanice. V stanici Plešivec sa súprava rozpojí a cestujúci si môžu zvoliť, ktorým smerom budú pokračovať – buď na Slavošovce, alebo Muráň. Cestujúci si tak môžu naplánovať aj viacero sobôt a objavovať nespočetné množstvo zaujímavých zákutí, ktoré táto lokalita ponúka,“ doplnila výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková. Návrat do Košíc je o 18.50 hod.

„Som naozaj veľmi rád, že ZSSK sa už tretíkrát spolu s organizáciou Košice Región Turizmus podieľa na podpore cestovného ruchu. Projekt Ľadový expres si ľudia obľúbili a verím, že s Gemerským expresom to nebude inak. Možnosť spoznávať krásy okolia a navyše uctiť si prírodu ekologickým spôsobom dopravy – čo viac si v rámci spolupráce môžem priať,“ povedal Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Trasa Gemerského expresu:

Košice – Moldava nad Bodvou – Drienovec – Turňa nad Bodvou – Dvorníky-Zádiel – Jablonov nad Turňou – Lipovník – Slavec jaskyňa – Plešivec – ďalej jedna z dvoch vetiev (vetva 1: Jelšavská Teplica – Jelšava – Lubeník – Revúca – Muráň a späť; vetva 2: Štítnik – Ochtiná – Slavošovce a späť).

Košice Región Turizmus opäť pripravil ku Gemerskému expresu aj prehľad tipov na miesta na trase, ktoré sa oplatí vidieť. Záujemcovia sa k nim a k cestovným lístkom dostanú v Regionálnom informačnom bode v Košiciach, ale aj na novom webe vylety.kosiceregion.com. V predaji sú len obojsmerné lístky s jednotnou cenou 14 eur pre dospelých, 9 eur pre osoby 3 – 18 r., nad 62 r., držiteľov preukazov ŤZP a ich sprievodcov. Deti do 3 rokov cestujú zdarma, avšak bez nároku na miesto.

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore