Tlačové správy

Na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach budú diskutovať o problematike transferu a štátnej pomoci s expertmi z Bruselu

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach zorganizuje v spolupráci s Joint Research Centre (JRC) Európskej komisie v Bruseli (EK) informačný seminár s hlavným zameraním na transfer technológii a štátnu pomoc v podmienkach verejnoprávnych výskumných inštitúcií. Podujatie pod názvom „Transfer technológií a inovačný ekosystém“ sa uskutoční v utorok 7. mája 2019 od 11:00 hod. do 14:30 hod. v Technologickom a inovačnom parku UPJŠ, Centre interdisciplinárnych biovied na Jesennej 5 v Košiciach za účasti expertov z Bruselu. K hlavným hosťom podujatia patrí generálny riaditeľ JRC, EK Vladimír Šucha, riaditeľ Kompetenčného centra pre technológie a transfer, JRC, EK Alessandro Fazio, vedúci úseku Práva duševného vlastníctva a technologický transfer, JRC, EK Giancarlo Caratti di Lanzacco, Stoyan Kaymaktchiyski a Huseyin Kebapci z JRC. Za slovenskú stranu sa podujatia zúčastnia predstavitelia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ministerstva hospodárstva SR, jednotlivých slovenských univerzít, slovenských univerzitných parkov, Slovenskej akadémie vied ako aj ďalších významných inštitúcií.

Po skončení seminára bude nasledovať diskusia pre študentov na tému „Slovensko v kontexte európskej spolupráce vo vede a výskume“, ktorá prebehne v čase 15:00 – 16:30 v miestnosti SA1A1, Park Angelinum 9 na UPJŠ v Košiciach. Počas druhého podujatia prezentuje generálny riaditeľ JRC, EK Vladimír Šucha aktuálne otázky týkajúce sa slovenskej a európskej vedy a spoločnosti a možností spolupráce v rámci EÚ.

Druhé pripravované podujatie sa uskutoční v rámci iniciatívy Európskeho parlamentu a Európskej komisie #tentorazidemvolit, ktorej cieľom je zvýšiť účasť vo voľbách v celej Európe. Spomínanú kampaň podporila aj Slovenská rektorská konferencia a UPJŠ v Košiciach na svojom 88. zasadnutí konanom na pôde UPJŠ v Košiciach.

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/ .

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

Mgr. Linda Babušík Adamčíková, tlačová referentka a hovorkyňa UPJŠ v Košiciach

e-mail: linda.babusik.adamcikova@upjs.sk

tel.: +421 905 385 911

 

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore