Košice

Festival Mesiac autorského čítania budúci týždeň končí

Knižnica pre mládež mesta Košice ponúka posledných osem spisovateľských tandemov vytvorených autormi z Česka,  Poľska, Slovenska a Rumunska. Veľký literárny projekt, ktorý v Košiciach odštartoval 2. júla 2019 vyvrcholí poslednými čítaniami vo štvrtok 1. augusta 2019.

My ale ešte máme pred sebou osem festivalových dní a posledných literárnych hostí zo Slovenska, Česka a Poľska, najmä však z Rumunska, krajiny, ktorej je venovaný aktuálny ročník. Kto si teda chce vychutnať posledné lukratívne príležitosti a objaviť  nejaké nové literárne skvosty, mal by určite zájsť do pobočky LitPark, kde autori svoju tvorbu predstavujú denne, v čase od 18.00 hodiny, až do toho 1. augusta, kedy podujatie definitívne končí,“ opakuje pozvánku na autorské čítania Kamila Prextová, poverená riadením Knižnice pre mládež mesta Košice.

„Nebudem sa tentokrát vracať ani rekapitulovať. Všetko, čo sa u nás udialo, s kým sme sa stretli a čo sme sa dozvedeli, sa môže dozvedieť každý a úplne jednoducho. Viete si o tom prečítať na webovej stránke knižnice www.kosicekmk.sk. Poctivo sme to pre Vás  zaznamenávali a uverejňovali v príspevku pod názvom Mesiac autorského čítania 2019 – Čo bolo. Je tu tiež druhá možnosť, môžete si nás nájsť na sociálnej sieti a pozrieť si tam ktorékoľvek z uložených streamových videí z týchto literárnych večerov. Pre zaujímavosť dodám, že na našich stránkach nájdete zachytené aj to najdôležitejšie z predošlých ročníkov, keby sa niekto chcel vrátiť  k ročníkom venovaným napríklad Turecku, Španielsku, Gruzínsku, Ukrajine či Škótsku.“   

Kto ešte Košice navštívi

Svoju literárnu tvorbu prídu do Košíc ešte predstaviť traja Slováci: Alexandra Salmela, Veronika Šikulová a Laco Kerata, traja Česi: Petr Borkovec, Magdaléna Platzová a Marek Toman, dvaja Poliaci: Waldemar Bawolek a Kamil Bałuk a osem Rumunov: Gianina Cărbunariu, Lavinia Braniște, Tatiana Ţîbuleac, Ștefan Baghiu Doina, Jela Adina, Rosetti Octavian, Soviany a Cosmin Perța. Krátke upútavky na týchto autorov sú zverejnené na  webovej stránke www.autorskecitanie.sk.

Festival sa koná pod záštitou primátora mesta Košice Jaroslava Polačeka. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Projekt finančne podporilo České centrum Bratislava a Poľský inštitút v Bratislave.

Viera Ristvejová, 24. 7.   2019

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore