Tlačové správy

Košice Night Run 2019 – ambasádormi prestížneho Košického Nočného Behu sú bežci samotní

Jedinečná atmosféra, akú dokáže vytvoriť len živá hudobná kulisa, stovky bežcov a návštevníkov. Aj taký bude ôsmy ročník najprestížnejšieho nočného behu na Slovensku.

Košice Night Run 2019 si bežci užijú už tento piatok 6. septembra 2019, štart je o 20:00 hod. a hlavná trasa povedie tradične historickým centrom Košíc. Aj tento ročník však prináša novinky v podobe pozmenenej trate, jej dĺžka ostáva zachovaná – 10 km. Samotný štart sa vracia k Dolnej bráne, kde nájdu návštevníci aj hlavné pódium. Jeden okruh 5 km odbehnú žiaci košických základných škôl.

Desaťkilometrová trať štartuje pri Dolnej bráne, pokračuje po Hlavnej ulici, pri Immaculate sa bežci otočia, neskôr sa po Hlavnej ulici vyberú na Vrátnu, Alžbetinu a Mäsiarsku. Za hudobného sprievodu pokračujú okolo Poštovej, Zbrojničnej, späť na Hlavnú, kde po Kasárenskom námestí smerujú na Kováčsku. Tá bude hudobne najsilnejšia a verme, že sa to podpíše aj na výkonoch bežcov.

Odtiaľ športovcov hudba, svetlá a organizátori navedú na Hrnčiarsku, kam sa dostanú trasou okolo Miklušovej väznice. Ôsmy kilometer v druhom kole zdolajú na Štefánikovej, po Mlynskej a následne cez Zvonársku zamieria späť na Hlavnú ulicu v Košiciach. Po poslednom okruhu opäť okolo Immaculaty zamieria okolo Dómu sv. Alžbety až do samotného cieľa pri Dolnej bráne. Detailnú mapu nájdete na webe www.kosicenightrun.sk

Hudba, ktorá povzbudí k lepším výkonom

Dokonalú atmosféru vytvoria už tradične popri trati poprední dídžeji, živé kapely, bubnová šou i prekvapenia. Bežci by mali prísť skôr, aby nezmeškali rozcvičku pred behom, návštevníci môžu skúsiť súťaže na hlavnom pódiu. Šatne, toalety a úschovňa budú situované pri Dolnej bráne a Rooseveltovej. Program sa oficiálne začína pri Dolnej bráne o 18.00 hod., štart bežcov je o 20.00 hod. Každý zaregistrovaný bežec, ktorý zabehne do cieľa, získa medailu 8. ročníka v novom šate. Pri registrácii získavajú bežci aj bežecké tričká v originálnom dizajne.

Najrýchlejšie deti získajú rodinnú letenku

Súčasťou Košického Nočného Behu je aj možnosť vyhrať letenky, ktoré venoval partner podujatia Letisko Košice. Výhra rodinnej letenky do Düsserdolfu je pripravená pre najmenších, no najrýchlejších bežcov, keďže si jeden okruh (5K) zabehnú aj žiaci košických základných škôl. Kto vyhrá letenky, sa dozvieme pri vyhlasovaní výsledkov a po žrebovaní na hlavnom pódiu pri Dolej bráne.

Dopravné obmedzenia v úzkom centre

Podujatie si vyžiada dopravné obmedzenia v centre Košíc. Viaceré komunikácie budú uzavreté a pre osobnú dopravu neprejazdné od 19.30 hod. Uzávierka potrvá maximálne do 22.00 hod., kým do cieľa nedobehne posledný bežec. Uzávera sa bude týkať ulíc: Mäsiarska, Alžbetina, Vrátna, Hlavná ulica, Kasárenské námestie, Kováčska, Štefánikova (vrchná časť, nie Mlynský náhon), časť Mlynskej ulice a Zvonárska ulica.

Vodičov prosíme o trpezlivosť a spoluprácu, v centre mesta je potrebné rátať so zvýšeným počtom ľudí. Na plynulosť cestnej premávky bude dohliadať mestská, dopravná a poriadková polícia.

Pripomeňme, že hlavným organizátorom podujatia Košice Night Run je Rádio Košice, ktoré na východ prinieslo jedinečný nočný beh, ôsmy ročník a stovky prihlásených bežcov potvrdzujú, že ide o najprestížnejší nočný beh na Slovensku. Staňte sa jeho súčasťou, zaregistrovať sa môžete aj na mieste prezentácie – v nákupnom centre OC ATRIUM OPTIMA v predajni EXIsport. Počet bežcov je limitovaný, informácie nájdete na www.kosicenightrun.sk, v prípade záujmu o fotografie ma kontaktujre, resp. nájdete ich aj na TV KOŠICE (https://www.tvkosice.sk/video/59a9d8ce4526ca454e9b058b)

KONTAKT:

Mgr. Ivana Gáll Bajerová

RÁDIO KOŠICE

Floriánska 17, 040 01 Košice

Telefón: +421 55 729 59 60

E-mail: info@kosicenightrun.sk

Web: www.kosicenightrun.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore