Tlačové správy

Štátne divadlo Košice na maratóne s deväťčlenným tímom

Deväťčlenný tím bežcov bude v nedeľu 6. októbra 2019 reprezentovať Štátne divadlo Košice na najstaršom európskom maratóne, Medzinárodnom maratóne mieru. Generálny riaditeľ Igor Dohovič sa postaví na štart polmaratónu, medzi štafetami sa pod hlavičkou ŠDKE predstavia dve štvorčlenné družstvá.

„Tak ako je s Košicami už 95 rokov spojený maratón mieru, sedemdesiaty piaty rok je neoddeliteľnou súčasťou mesta aj Štátne divadlo Košice. A keď vezmeme do úvahy aj 120. narodeniny historickej divadelnej budovy, tak môžeme smelo povedať, že aj maratón aj divadlo patria medzi najstaršie symboly reprezentujúce Košice nielen doma, ale aj v zahraničí. Preto je spojenie divadla s maratónom úplne prirodzené. Som rád, že sa v rámci novej prezentácie divadla smerom k našim divákom, podarilo nájsť bežcov z radov zamestnancov aj priaznivcov divadla, ktorí si v nedeľu na štarte oblečú jeho dres,“ hovorí generálny riaditeľ divadla Igor Dohovič. On sám ako bývalý aktívny mládežnícky futbalista sa behu rekreačne venuje už niekoľko rokov a v predchádzajúcich rokoch už štartoval v niektorých disciplínach košického maratónu. Na košickej polmaratónskej trati to bude v nedeľu jeho premiéra. Zatiaľ si polmaratón vyskúšal dva krát na známom podujatí v Prahe a pred troma rokmi ho zabehol za 1:52:34 hod. „Vtedy som príprave venoval viac času. Verím, že aj v nedeľu úspešne zvládnem vyše 21 kilometrov a určite budem spokojný s časom pod dve hodiny. Hoci v tomto roku čas určite nie je tým najdôležitejším cieľom,“ dodáva Dohovič, ktorý pripravuje aj prekvapenie. „Zatiaľ viac neprezradím, ale keď budem spolu so svojimi kolegami z divadelného tímu prebiehať okolo historickej budovy, určite sa povzbudzujúcim odvďačíme,“ naznačil Dohovič.

Okrem polmaratónskeho divadelného reprezentanta sa na štart štafety 9/12 postavia aj dve divadelné štvorice. V štafete ŠDKE 1 pobežia skúsení rekreační bežci. Prvé dva úseky pobežia reprezentanti činohry, herec Andrej Palko s polmaratónskym osobákom 1:50:04, herečka Tatiana Poláková, ktorá sa v posledných rokoch predstavila na košickom „tvrďákovi“ či mestskom triatlone. Na treťom a štvrtom úseku môžete povzbudzovať reprezentantov opery, zbormajstra Lukáš Kozubíka, a členku skupiny altov v opernom zbore Barbaru Sopkovú. V štafete ŠDKE 2 pobeží vedúci skupiny lesných rohov v opernom orchestri Lukáš Mráz spolu s priateľmi divadla Martinom Šeršeňom, Janou Duhaňovou a Veronikou Rudíkovou.

Svjatoslav Dohovič, web editor a PR

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore