Tlačové správy

Zrušený enviro – hudobný festival NATURE sa o slovo prihlási v 2021

Koniec leta mal v Košiciach patriť unikátnemu projektu s environmentálnym zameraním. Chcel nenásilnou formou, cez špičkových odborníkov a hudobníkov, otvárať vážne témy. Taký mal byť prvý a jediný festival svojho druhu na Slovensku – festival NATURE.

Zodpovednosť na prvom mieste – Festival NATURE 2020 je zrušený

„Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie a ešte ani teraz nemôžem uveriť, že sme ho skutočne zrušili. Rok práce, plánovania, šperkovania dramaturgie a neistoty kvôli ochoreniu COVID-19 a my to musíme v cieľovej rovinke, dva týždne pred festivalom, zrušiť. Avšak skúsil som si predstaviť, ako by som sa cítil, keby festival predsa len bol. Bolo by to správne stretnúť sa na Jahodnej, aj keď s rúškami, a hovoriť o zodpovednom spávaní sa voči našej planéte? Veď predsa musíme veriť odborníkom, a tí nám teraz radia nestretávať sa. Chrániť sa, byť uvedomelí a pomáhať tak zmierňovať dopady koronavírusu na našu krajinu a ľudstvo celkovo. Verím, že je to dostatočný argument na to, aby to všetci chápali,“ vysvetľuje riaditeľ festivalu Rasťo Šimko

Festival NATURE ďakuje všetkým za prejavenú dôveru – odmení vás v budúcom roku

Netradičný formát festivalu zaujal širokú verejnosť aj partnerov, ktorí majú „zelené srdcia, myšlienky aj činy“. Všetkým, ktorý si zakúpili lístky či inak festival podporili patrí vďaka. „Za celý realizačný tím ďakujem naším partnerom ktorými sú: Nadácia US Steel Košice, VVS, Resort Jahodná, Ministerstvo životného prostredia SR, Mesto Košice, DPMK, Martinus, KOSIT, WeckoServis, Doraz Cafe, SlovakAid, hotel Dália, Reprocentrum Košice, RTVS, predpredaj.sk, rádio Košice, Interez, PROMISEO, Slovenská poľnohospodárska univerzita – Moja zelená univerzita, zoznam.sk, RYBA Košice, Pilsner Urquell, Sky Radio, SoupCulture, Čistá Energia, Safezvar a s.r.o., Ejoin. Verili nám do poslednej chvíle, a aj teraz, po zrušení festivalu sa nám neotočili chrbtom a veria nám ďalej. Aj vďaka ním máme odvahu dávať si odvážne ciele do budúceho roka. Koronavírus pokrstil festival doslova ohňom. Preložený dátum, umelci zo zahraničia museli ísť z lajnapu preč a teraz táto druhá vlna festival úplne odrovnala. Ale ako sa vraví, koniec dobrý všetko dobré. A my veríme na dobré konce. Preto sa uvidíme v 2021,“ dodáva Rasťo Šimko a jedným dychom uisťuje všetkých, čo mali zakúpené lístky, že peniaze za ne im budú v plnej výške vrátené v čo najkratšom čase.

Motto festivalu NATURE : “…až keď bude otrávená posledná rieka a vyrúbaný posledný strom , snáď pochopíme, že peniaze sa jesť nedajú. Nedovoľme nám prísť až sem…”

Aktuálne informácie sú na webe: www.festivalnature.sk alebo sociálnych sieťach:

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore