Tlačové správy

Koncert Jaroslava Dvorského v Štátnom divadle Košice sa prekladá na február 2021, zrušené dve predstavenia

Štátne divadlo Košice (ŠDKE) v záujme bezpečnosti a ochrany zdravia divákov, aj svojich zamestnancov z preventívnych dôvodov ruší dnešný Vianočný koncert Jaroslava Dvorského v Historickej budove ŠDKE a predstavenie Škola žien na Malej scéne ŠDKE. Diváci o koncertný večer sólistu opery, jeho hostky Tatiany Paľovčíkovej a zboru pod vedením zbormajstra Petra Valentoviča neprídu, uvedieme ho v náhradnom termíne v predvečer sviatku sv. Valentína, v sobotu 13. februára 2021. Zároveň sa z rovnakých dôvodov ruší aj predstavenie Sára Salkházi v sobotu 19. decembra 2020 na Malej scéne ŠDKE. Talkshow Bez šepkára vo štvrtok 17. decembra 2020 na Malej scéne ŠDKE bude.

V divadle bola zaznamenaná nákaza koronavírusom Covid-19, ktorú pomohlo odhaliť aj pravidelné preventívne testovanie zamestnancov divadla. Divadlo už od začiatku októbra vo vlastnej réžii pravidelne testuje antigénovými testami nielen umelcov v opere, balete a činohre, ale aj ostatných zamestnancov. Na ich nákup použilo divadlo prostriedky, ktoré na protipandemické opatrenia pre svoje inštitúcie vyčlenilo Ministerstvo kultúry SR.

Vstupenky na preložený koncert Jaroslava Dvorského ostávajú v platnosti aj v novom termíne. Ak ich nechcete v novom termíne využiť, môžete do 15. januára 2021 o vrátenie vstupného požiadať písomne e-mailom na adrese sales@sdke.sk s uvedením čísla účtu vo formáte IBAN. K žiadosti je potrebné priložiť vstupenky v elektronickej podobe – sken resp. elektronická vstupenka zo stránky www.navstevnik.sk. To isté platí aj pre dve ďalšie zrušené predstavenia. V súvislosti s dodržiavaním koronakrízových opatrení Vás chceme poprosiť, aby ste na vrátenie vstupeniek prioritne využívali elektronickú komunikáciu. Len naozaj v prípade, že nemáte žiadnu možnosť komunikovať s divadlom elektronicky, môžete zakúpené vstupenky vrátiť aj v dennej pokladni ŠDKE. Ďakujeme za pochopenie. Žiadosť o vrátenie vstupného podľa predchádzajúcich podmienok je potrebné podať najneskôr do 2-och rokov od zrušenia predstavenia, inak nárok na vrátenie vstupného zaniká v zmysle príslušných právnych predpisov.

Svjatoslav Dohovič, web editor a PR

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore