Tlačové správy

Hold slávnemu maliarovi či kandidát na zápis do Guinessovej knihy rekordov?

Slnečnice ho od detstva fascinovali. Svojou štruktúrou a žiarivosťou farieb dodávajú energiu prírode či akémukoľvek interiéru. Nežnejšie pohlavie nepochybne potvrdí, že darovaná slnečnica – živá či namaľovaná – je najlepšou cestou k získaniu si náklonnosti.

O tom sa neraz presvedčil i autor výstavy – výtvarník a dlhoročný učiteľ Oskár Gajdoš. Z počiatočného experimentovania a skúšania rôznych výtvarných techník sa stala vášeň. Jej výsledkom je jedinečná výstava, ktorá by ohúrila samotného Van Gogha. Slnečnice nezvečnil autor výstavy len na plátne, ale vďaka jeho predstavivosti, improvizačnej schopnosti a najrôznejším výtvarným technikám sa zhmotňujú aj z dreva, papiera a prírodných materiálov. Výstava je teda nielen vrcholným estetickým zážitkom ale aj úžasnou učebnou pomôckou – poskytuje námety a inšpiráciu učiteľom, amatérskym nadšencom umenia či profesionálnym výtvarníkom.

Zaslúži si 220 slnečníc zápis do Guinessovej knihy rekordov? Aké má Oskár Gajdoš tvorivé plány do budúcnosti? Ktorý materiál ešte nevyskúšal?

Na všetky tieto i ďalšie otázky vám výtvarník a učiteľ Oskár Gajdoš rád odpovie na vernisáži výstavy 220 SLNEČNÍC vo Výmenníku na Štítovej dňa 21. júna 2021 o 17. hodine.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore