Tlačové správy

Múzeum v Trebišove sa otvorí deťom

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje podujatie Múzeum deťom.

Areál trebišovského kaštieľa ožije tradíciami Andássyovského rodu. Podujatie sa uskutoční vo štvrtok 24. 6. 2021 od 8:00 do 15:00 hod.  Vítaní sú všetci fanúšikovia histórie, ale aj tí, ktorí chcú okúsiť život šľachty. Návštevníci sa dozvedia viac o histórii Andássyovcov a o ich živote aj tradíciách, ktoré kedysi dodržiavali.

„Podujatie je určené deťom materských a základných škôl, ktorým chceme  zábavnou a zaujímavou formou predstaviť históriu južného Zemplína. Okrem toho sú pre ne pripravené aj ukážky tradičných remesiel, ktoré priblížia život našich predkov. Cena pre materské školy je 1,50 eur, pre základné školy 2 eurá“, informovala riaditeľka Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína Beáta Kereštanová.

Deti si budú môcť vyskúšať rôzne remeslá, napr. pletenie lana, prácu na žarnove (mletie kukurice), kováčstvo a iné. Skutočný zážitok poskytne aj jazda na historickom traktore s vlečkou, no pripravené sú aj mnohé ďalšie prekvapenia.

Organizátorom podujatia je Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove a Košický samosprávny kraj. Tešíme sa na Vašu návštevu.

Kontaktná osoba:

Gabriela Cibáková

t.č. 0907 999 195

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore