Tlačové správy

Termín hlavného programu Scénickej žatvy 2021 sa ruší

99. ročník Scénickej žatvy sa mal pôvodne konať 25. až 29. augusta, v tomto termíne sa však hlavný program v Martine nakoniec neuskutoční.

Koniec augusta mal v Martine patriť najstaršiemu festivalu neprofesionálneho divadla v Európe. Pre divákov bolo pripravených viacero divadelných inscenácií, ale aj galaprogram Možno príde aj Belopotocký pri príležitosti 190. výročia prvého ochotníckeho predstavenia na Slovensku a Roku slovenského divadla 2020.

Termín hlavného programu festivalu Scénická žatva 2021 sa však nateraz ruší. V realizačnom tíme sa vyskytol prípad pozitívne testovaného. „Cítime veľkú zodpovednosť voči všetkým účinkujúcim, návštevníkom, spolupracovníkom a členom organizačného tímu, a preto ich nechceme vystaviť žiadnemu zdravotnému riziku,“ uviedol generálny riaditeľ Erik Kriššák.

Ďalšie informácie bude Národné osvetové centrum uverejňovať postupne na stránke www.scenickazatva.eu.

Festival Scénická žatva je vrcholnou prehliadkou, na ktorej sa každoročne predstavia desiatky neprofesionálnych divadelníkov a recitátorov z celého Slovenska. Festival organizuje Národné osvetové centrum, štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR, ktorá podporuje rozvoj kultúrnych, osvetových a umeleckých aktivít v miestnych a regionálnych podmienkach

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore