Tlačové správy

FMC-Film Music Contest 2022: registrácia otvorená

Nový ročník unikátnej medzinárodnej súťaže a ocenení FMC-Film Music Contest oficiálne odštartoval pre všetkých hudobných a filmových umelcov, ktorí môžu zapojiť svoje kompozície a filmy s originálnou hudbou. FMC 2022 organizačný tím sa teší na všetkých talentovaných umelcov so svojimi originálnymi hudobnými a audiovizuálnymi dielami, ktorých bude vyhľadávať vo všetkých krajinách na všetkých kontinentoch.

Spolu s otvorením súťaže bol predstavený aj oficiálny, FMC 2022 video trailer, ktorý si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/ocMPxEYAioc

Registrácia do štyroch súťažných kategórii je otvorená a ponúka hneď niekoľko možností vstupu do súťažného prostredia. Zapojiť je možné hotové už skomponované hudobné kompozície, filmy, videá s originálnou hudbou v kategóriách 1. Instrumental music 2. Music for film, tv, ads, video games alebo využiť unikátnu možnosť a vyskúšať si prácu na vizuálne atraktívnom filmovom alebo video game súťažnom materiáli pripravenom na mieru pre tento rok v kategóriách 3. Film Scoring „Casino.sk“ a 4. Video Game Scoring „Die by the Blade“

Tohtoročné Music Scoring for Visual Media súťažné kategórie opäť prinesú vizuálne atraktívne materiály na kreatívnu hudobnú kompozíciu a priestor pre zdokonaľovanie svojich kompozerskych zručností.

Registrovať sa do FMC 2022 a všetkých súťažných kategórii môžete online na oficiálnej stránke súťaže tu: www.fmcontest.com

„Tieto kategórie sú určené rozhodne pre všetkých hudobníkov, kompozerov a každí si z tohtoročnej ponuky nájde tú svoju ku ktorej má kompozične a aranžérsky najbližšie. Celý priebeh od prihlásenia, komponovania nového súťažného songu, práca na atraktívnom vizuálnom materiály až po záverečný mix a mastering vo vašom štúdiu, a doručenie súťažných príspevkov je veľmi zaujímavý a kreatívny proces. Zároveň od reakcií našich súťažiacich z minulých ročníkov je to pre mnohých aj istá forma zábavy a relaxu od každodenných pracovných povinností čo nás veľmi teší,“ povedal riaditeľ FMC Vlado Železňák Jr.

Kto bude rozhodovať o víťazoch?

Prestížna medzinárodná porota

Minulí ale aj súčasní porotcovia FMC 2022 spolu s krátkym bio boli zverejnení v sekcii jury na oficiálnej stránke tu: https://www.fmcontest.com/jury/

Počas 75. ročníka medzinárodného filmového festivalu vo francúzskom Cannes a sprievodnom markete Marché du film, na ktorom reprezentovali tvorcovia FMC tento event novým partnerom, sa tvorcovia FMC spojili  a zároveň absolvovali video hovor s predsedom poroty Vladom Mellerom. Ten má za sebou napríklad prácu na najnovšom albume svetoznámej skupiny Red Hot Chili Peppers.

„Veľmi sa teším na nový ročník FMC 2022 všetkých prihlásených súťažiacich a ich originálne kompozície. Špeciálne na kategóriu instrumental music, kde bude veľmi zaujímavé porovnať si úroveň z predchádzajúcich ročníkov, “ povedal Vlado Meller predseda poroty FMC 2022.

Po nových mediálnych partnerstvách s SOS-Sound on Sound a Music Connection, FMC-Film Music Contest je nadšený privítať Universal Audio po boku svojich dlhoročných partnerov.

Nová spolupráca s jednou z top hudobných firiem vo svete, ktorú asi netreba špeciálne predstavovať žiadnemu hudobníkovi. Pri jej opise mnohých napadnú spojenia ako priekopnícke nahrávanie zvuku, inovatívne nahrávacie produkty od svojho počiatku, superlatívna kvalita produktov, špičkový dizajn a obľúbená výbava a štandard v nahrávacích štúdiách po celom svete. Je nám cťou privítať na palube v aktuálnom ročníku FMC 2022 firmu Universal audio: “The world’s leader in Thunderbolt audio interfaces, analog recording hardware, and UAD audio plug-ins.“  Nové hodnotné hardwarové ceny od nich budú súčasťou unikátneho a hodnotného balíka cien pre víťazov v aktuálnom ročníku FMC 2022 doplnené o mediálnu pozornosť a zaujímavé a atraktívne mediálne ceny.

FMC sa chce zároveň poďakovať všetkým dlhoročným partnerom, ktorý sú s nami od začiatku ako D16 Audio Group, PSP Audioware, Meze Audio ako aj ďalším partnerom, ktorý s FMC spolupracujú a svojimi hodnotnými hudobnými softwarovými a hardwarovými produktami odmeňujú tých najlepších v našej súťaži.

Všetky a ceny ako aj informácie o nich a našich partneroch nájdete na našej novej oficiálnej stránke tu:  https://www.fmcontest.com/prizes/

Všetci súťažiaci tak majú niekoľko mesiacov na prihlásenie do nového ročníka FMC 2022. Deadline pre registráciu a doručenie všetkých súťažných príspevkov je 12.9. 2022.

Kontaktná osoba Press:
Mgr. Vlado Železňák Jr.
Director, FMC-Film Music Contest, PRESS FMC
E: press@fmcontest.com

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore