Tlačové správy

Knižnica Jána Bocatia pozýva na pestrý letný program

Ak máte v povinnej letnej výbave okrem plaviek a opaľovacieho krému aj knihy, zbystrite pozornosť. Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach (VKJB), kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pripravila pre svojich priaznivcov a verejnosť pestrý letný program. Tešiť sa môžete na prehliadku mestom, besedu s cestovateľmi, burzu kníh, piknik v parku, tvorivé dielne, výstavy a mnoho ďalších aktivít.

Program odštartuje 30. júna o 15:00 prázdninovou prehliadkou fontán s Milanom Kolcunom, ktorú knižnica pripravila pre žiakov a študentov ako odmenu za vysvedčenie. Zúčastniť sa na nej môžu deti v sprievode rodičov či starých rodičov, ktorí sú čitateľmi knižnice Jána Bocatia. Prehliadka sa začína na nádvorí Barkóczyho paláca na Hlavnej 48 a pokračuje k  fontánam v centre mesta. Knižnica sa aj týmto podujatím zapája do celoslovenského projektu Prečítané leto, ktorého úvodné aktivity sú zamerané na mesto, ulice a fontány. Prečítané leto potrvá do 28. augusta a zahŕňa aj ďalšie aktivity – tvorivé dielne, zážitkové čítania a ďalšie.

Beseda z cyklu 1+1 s mladými cestovateľmi Petrom Hliničanom, ktorý stojí za známym cestovateľským portálom Travelistan a Veronikou Bednárovou bude 30. júna o 17:00 v centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej 5. Súčasťou večera bude pútavá fotoprezentácia a hudobné spestrenie.

Knižnica na leto pripravila aj tretí ročník Letnej burzy kníh, ktorú chystá 13. júla na Hlavnej 48. VKJB prichádza s ponukou množstva zaujímavých kníh pre deti i dospelých, beletrie i odbornej literatúry. Bonusom bude možnosť využiť mimoriadnu 50-percentnú zľavu z ročného zápisného do knižnice.

V júli uplynie 205 rokov od úmrtia slávnej anglickej spisovateľky Jane Austenovej. Knižnica  si výročie pripomenie 20. júla atraktívnym podujatím Piknik v parku, na ktoré pozýva do  parku pred kaštieľom v Barci. Vítaní sú účastníci v štýlovom oblečení, ktoré bolo typické pre knižné hrdinky a hrdinov diel Jane Austenovej z prostredia anglického vidieka na začiatku 19. storočia. Súčasťou pikniku bude tvorivá dielňa, kde sa možno naučiť vyrábať štýlové brošne inšpirované Jane Austinovou. Môžete sa začítať do jej kníh, v dobrej spoločnosti si dopriať  čaj o piatej a užiť si atmosféru minulej doby. Každého, kto na podujatie príde v tematickom kostýme, čaká milé prekvapenie.

V auguste sa uskutoční Deň spoločenských hier, určený pre všetky vekové kategórie čitateľov knižnice. V rámci neho knižnica zorganizuje druhý ročník súťažného turnaja v scrabble so zaujímavými cenami pre výhercov. Účastníci si budú môcť vyskúšať a zahrať rôzne spoločenské hry pre malých i veľkých a stráviť príjemné chvíle v klimatizovanom prostredí centrálnej knižnice na Hviezdoslavovej 5.

Deň slovenského ornamentu bude vo VKJB 10. augusta. Jeho súčasťou bude otvorenie výstavy Kolorit slovenského ornamentu, ktorá v centrálnej knižnici potrvá do 12. septembra. Výšivke slovenského ornamentu bude venovaná aj tvorivá dielňa.

Do svojho letného programu VKJB zaradila aj burzu LP platní, šťastnú hodinku, swap kníh a rastlín.

Bližšie informácie sa záujemcovia dozvedia na web stránke knižnice či na  jej faceboku a instagrame.

Kontakt:

Mgr. Erika Palágyiová

vedúca Útvaru regionálnej, koordinačnej a projektovej činnosti VKJB

palagyiova@vkjb.sk, +421 915 719 246

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore