Tlačové správy

Hviezdička oslavuje jubileum vo veľkom finále so speváčkou Kristínou

Celoslovenské finále 31. ročníka detskej speváckej súťaže Hviezdička spojené s oslavou svojho jubilea sa uskutoční v stredu 7. septembra 2022 na rovnakom mieste, kde začala, a to v košickom Amfiteátri. Na veľkom pódiu v sprievode živej hviezdičkárskej kapely vystúpi 9 najlepších finalistov zo západného, stredného a východného Slovenska. Aktuálny ročník organizátori venovali slovenskej speváčke Kristíne, ktorá v Hviezdičke začínala tak, ako aj iní speváci, napríklad Veronika a Daniela Nízlové (Twiins), Natália Hatalová, Anawi…

Unikátny detský projekt s bohatou históriou  a presahom do zahraničia

Hviezdička vyhľadáva spevácke talenty bez prestávky už tri desaťročia. Začala ako pokračovateľ Zlatej brány. “Tá bola na výrobu finančne náročná a Slovenská televízia upúšťala od jej podpory. V tomto období sme prišli s projektom Hviezdička, ktorý mal všetko, čo nemala Zlatá brána. Bol finančne nenáročný, bol zameraný na spevácke talenty z celého Slovenska, na rozdiel od Zlatej brány, v ktorej účinkovali len speváci z Košíc a videoklipy na pesničky predstavovali jednotlivé mestá Slovenska”, povedal autor projektu Vlado Železňák.

Hviezdička sa stala jedným z nasledovanejších a najobľúbenejších detských televíznych programov svojej doby. Vytvorila priestor pre vznik rekordného počtu pôvodných  detských autorských piesni spolu s textami od unikátnych autorov, akými boli napríklad Jozef Urban, Maja Miková…

„S Jožom Urbanom sme počas Hviezdičky realizovali veľmi bohatú a intenzívnu spoluprácu, ktorej výsledkom bolo hneď niekoľko CD plné hitov s jeho originálnymi textami, ku ktorým som ako autor zložil hudbu. Jeho tragická smrť nás všetkých zasiahla práve pri nakrúcaní klipu k pesničke Slonomobil. Bohužiaľ veľké množstvo ďalších úžasných skladieb a projektov, ktoré sme mali rozrobené, sa nám už nepodarilo zrealizovať”, povedal Vlado Železňák, hlavný producent a autor Hviezdičky.

Hviezdička má za sebou presah aj do zahraničia. Špeciálne TV epizódy boli nakrúcané napríklad v Slovinsku, kde zároveň nadviazali spoluprácu s televíziou a rádiom. Výsledkom prepojenia najlepších detských talentov práve cez Hviezdičku boli spoločné pesničky v slovenskom a slovinskom jazyku a vznik unikátneho CD “Sme skoro rovnakí”, z ktorého skladby úspešne rotovali v rádiách v Slovinsku.

Pesničky z Hviezdičky vyšli na niekoľkých CD a okamžite získali Zlatú a Platinovú platňu

Ako netelevízny projekt úspešne pokračuje ďalej v podobe celoslovenskej súťaže a jej organizátori  v objavovaní detských spevákov z celého Slovenska. Svoje okrúhle výročie mala minulý rok, no pre pandemické opatrenia nemohla osláviť toto výnimočné jubileum fyzickým eventom za účasti veľkého počtu divákov.

To všetko organizátori dobehnú počas aktuálneho finále 31. ročníka. Už o niekoľko dní sa dozvieme meno novej detskej hviezdičky, z ktorej sa možno v budúcnosti stane nová vychádzajúca hviezda slovenskej profesionálnej hudobnej scény.

Kontakt Press Hviezdička:

Mgr. Vladimír Železňák JR.

0911 789 888

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore