Tlačové správy

Knižnica Jána Bocatia v Košiciach pozýva na pestrý program Týždeň slovenských knižníc

Otvorením vynovenej pobočky na Terase na Triede SNP 48 odštartuje Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach (VKJB) sériu podujatí, na ktoré pozýva počas Týždňa slovenských knižníc od 6. do 10. marca 2023. Knižnica, ktorá je kultúrnou organizáciou Košického samosprávneho kraja, pripravila literárnu besedu so známymi autorkami Veronikou Folentovou a Vitaliou Bella, burzu kníh a LP platní, či špeciálny bonus pre ženy a dievčatá počas Medzinárodného dňa žien.

Noví, no aj registrovaní čitatelia knižnice si počas celého Týždňa slovenských knižníc môžu uplatniť 50 % zľavu zo zápisného.

Pre návštevníkov so záujmom o ekologické, pestovateľské, či prírodopisné témy knižnica pripravila Zelenú poličku. Na všetkých svojich pobočkách touto formou čitateľom ponúka tematický výber pútavých titulov zo svojho fondu, ktoré sú zamerané na „eko“ a „zelené“ témy.

Vynovená pobočka VKJB na sídlisku Terasa na Triede SNP (pri Bielom dome) privíta návštevníkov slávnostným otvorením 6. marca. Čitatelia sa môžu tešiť na nový, atraktívny priestor, v ktorom vznikli tri oddychové zóny – detský kútik, zóna  pre mládež a čitáreň.  Modernizáciu umožnili finančné príspevky z Fondu na podporu umenia a Košického samosprávneho kraja. Pobočku ozdobila zaujímavá autorská grafika, ktorá nevšedným spôsobom reflektuje atmosféru sídliska.

V pondelok 6. marca 2023 bude o 16:30 v centrálnej knižnici VKJB na Hviezdoslavovej 5 workshop pre záhradkárov. Odborníci zo Správy mestskej zelene Košice záujemcom ukážu a poradia, ako štepiť a rozmnožovať ovocné stromy.

Hudobnému skladateľovi Petrovi Ebenovi a jeho synovi, známemu hercovi a moderátorovi Markovi Ebenovi, bude venované hudobno-literárne popoludnie z cyklu Už viem, čo budem čítať a počúvať. Podujatie s názvom S otcom a synom medzi notami bude v utorok 7. marca 2023 o 16:30 v hudobnom oddelení VKJB na Hlavnej ul. 48.

V stredu 8. marca 2023 od 14:00 do 18:00 bude v centrálnej knižnici VKJB na Hviezdoslavovej 5 obľúbená burza kníh a platní.

Knižnica Jána Bocatia sa zapojila do celoslovenského podujatia s názvom Je nás počuť.  V rovnaký deň 8. marca 2023 a rovnakú hodinu od 15:30 sa v slovenských knižniciach číta nahlas na verejných priestranstvách. Počas tohtoročného spoločného čítania bude rezonovať téma dezinformácií a hoaxov. Čítanie vo VKJB bude v centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej 5.

Knižnica Jána Bocatia 8. marca 2023 počas Medzinárodného dňa žien odpustí ženám a dievčatám sankčné poplatky za knihy vrátené po termíne. Bonus môžu využiť čitateľky v centrálnej knižnici, na  regionálnom a hudobnom oddelení na Hlavnej 48, pobočkách na sídliskách Terasa, KVP, Furča, Nad jazerom, v Barci a Šaci.

Vo štvrtok 9. marca 2023 bude o 17:00 v centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej 5 beseda z cyklu 1+1. Pozvanie prijali známe novinárky a autorky knihy s názvom Ako byť šťastný? Veronika Folentová a Vitalia Bella. Hudobne program spestrí skupina Soren.  Projekt 1+1 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Kontaktná osoba:

Mgr. Alena Zavocka

manažérka kultúrnych a vzdelávacích podujatí VKJB

zavocka@vkjb.sk  tel.: 62 232 31, 62 232 91

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore