Tlačové správy

Košice budú v piatok patriť nočným bežcom

Ak sa stále pohrávate s myšlienkou registrácie, presvedčí vás možno fakt, že počet prihlásených na Košice Night Run sa už blíži k dvom tisíckam.

Košický Nočný Beh má mimoriadne dôležité miesto nielen u športovcov, ale aj u všetkých, ktorí sa chcú zabaviť. Už tento piatok 6. septembra 2023 napíše svoj 9. ročník, ktorého súčasťou by ste mali byť aj vy. Milovníci športu a dobrej nálady sa stretnú o 20.00 hod. pri Dolnej bráne.

Zaujímavá trať vedúca historickým centrom Košíc bude mať 10 km, novinkou tohto ročníka je však aj jej 5,5 km verzia, ktorá je vhodná pre menej zdatných bežcov i deti. Hudobné pódiá, svetelné efekty, živé kapely či popredných dídžejov však možno stretnúť po celej dĺžke. Okrem ukážkovo zvládnutej organizácie, o ktorú sa každoročne stará Rádio Košice, je Košický Nočný Beh veľkým lákadlom aj pre povzbudzujúcich. „Aj tento ročník prinesie veľa hudby. Na trati bude viac ako 15 hudobných pódií, spomeniem Mäsiarsku či  Kováčsku, malé koncerty nájdete aj na Sándor Márai stage, Porto stage, Retro stage, Jazz stage, Kino Úsmev stage či Hrnčiarska stage. Bežíme síce od dvadsiatej, no hudobníci a dídžeji začínajú už od osemnástej,“ vysvetlil hlavný organizátor Marek Petráš z Rádia Košice s tým, že hudba vytvorí skvelý warm up, no chýbať tesne pred behom nebude ani rozcvička. Pre športovcov budú na trati zabezpečené dve občerstvovacie stanice.

Neodmysliteľnou súčasťou Košice Night Run sú aj svetelné efekty a ohňová šou, novinkou je trať dlhá 5550 metrov. Bežci sa však nemusia obávať, že stratia sekundy, každému bude čipom zmeraný výkon aj presne na piatom kilometri pri Immaculate. Navyše, 5,5 km okruh nemá vekové obmedzenie, resp. spodnú vekovú hranicu na prihlásenie sa.

„Každý bežec získa medailu v originálnom dizajne, bonusy od našich partnerov, ale aj možnosť vyhrať letenky do Varšavy od Letiska Košice,“ doplnil Petráš. Odporúčame sledovať aj sociálne siete podujatia.

PREZENTÁCIA BEŽCOV SA ZAČÍNA DNES

Ak sa ešte stále pohrávate s myšlienkou, či sa na Košický Nočný Beh prihlásiť, vedzte, že počet bežcov je limitovaný a dnes už atakuje hranicu 2000 bežcov. Zaregistrovať sa môžete online cez web www.nightrun.sk alebo priamo pri prezentácii, ktorá je dnes a zajtra od 9.00 hod. do 20.00 hod. v Cassovare na Žriedlovej v Košiciach. V piatok sa bude možné zaregistrovať či odprezentovať už iba do 16.00 hod.

Či už sa na beh vyberiete so štartovým číslom, alebo ako fanúšik, pripravte sa na dopravné obmedzenia. Uzávera v úzkom centre mesta nastane od 19.30 hod. a potrvá do 22.00 hod. Dotkne sa hlavne ulíc Kováčska, Mäsiarska, Alžbetina, Vrátna, Štefánikova či  Puškinova.

„Chceli by sme všetkých poprosiť o trpezlivosť a rešpektovanie pokynov polície či organizátorov, bežcom prajeme, aby si to užili,“ uzavrel Petráš.

KONTAKT PRE MÉDIÁ

Mgr. Ivana GÁLL BAJEROVÁ

Floriánska 17, 040 01 Košice

Telefón: +421 55 729 59 60
E-mail: bajerova@radiokosice.sk

Web:www.kosicenightrun.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore