Aktuality

Zažite vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach krásu rozmanitosti!

24. januára 2024 otvára Východoslovenské múzeum v Košiciach, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, debutovú fotografickú výstavu Romana Martinského.

Na návštevníkov čaká 75 snímok ľudí z 11 krajín, ktorí autora očarili svojou jedinečnosťou. Cez tváre obyvateľov Číny, Tibetu, Nepálu, Indie, Izraela, Vietnamu, Mexika či Etiópie, má divák možnosť vnímať pestrú paletu človečenstva. Výstava zároveň hľadá a nachádza kúsky pravdy o živote a večnom toku prítomných okamihov. Prostredníctvom týchto fotografických fragmentov môžete odhaliť krásu rozmanitosti a pocítiť, že práve ona obohacujte dušu človeka.

„Do veľkého komplexu aktivít, výstav a expozícií, ktorými obohacuje naše múzeu celospoločenské dianie na Východe, nepochybne patrí aj dávka ochutnávky vzdialených svetov. Práve nevšedné fotografické diela z dielne Romana Martinského prinesú do výstavných priestorov obrovský prienik exotiky, atmosféry a najmä emócie, ktorými je vo svojich fotografiách autor známy. Teší nás, že na krátky zimný čas budeme mať vo Východoslovenskom múzeu závan tepla a neopakovateľného prostredia ďalekých krajín,“ vraví riaditeľ VSM, Dominik Béreš.

Roman Martinský je fotograf, cestovateľ, novinár a človek, ktorý zaznamenáva špecifické okamihy už dve desaťročia. Za tento čas sa vyprofiloval ako autor portrétov a „street“ fotografií. Vo svojej tvorbe zachytáva čaro prítomnosti a ľudí vo svojej prirodzenosti. Jeho portréty sú spoveďou, kde vytvára dialóg medzi objektom jeho záujmu a sebou samým. Na svojich cestách hľadá, prostredníctvom objektívu, odpovede o podstate človeka. Nahliadnite do jeho sveta poetických obrazov a odhaľte odpovede o ľudskej duši.

Výstavu ĽUDIA, KTORÍ MA OČARILI slávnostne otvoríme 24. januára 2024 v podkroví Historickej účelovej budovy Východoslovenského múzea v Košiciach na Námestí Maratónu mieru 2. Pre širokú verejnosť bude k dispozícii až do 14. apríla 2024. Všetci ste srdečne pozvaní!

Mgr. Katarína Ščerbanovská,múzejná pedagogička

propagačné oddelenie

Východoslovenské múzeum v Košiciach

Instagram – @vychodoslovenskemuzeum

Facebook – @vychodoslovenskemuzeumwww.vsmuzeum.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore