Tlačové správy

Puccini Gala so Štátnou filharmóniou Košice

Z cyklu gala koncertov ponúka Štátna filharmónia Košice (ŠFK) v aktuálnej sezóne projekt PUCCINI GALA. Podujatie je zamerané na tvorbu talianskeho skladateľa Giacoma Pucciniho a reflektuje 100. výročie jeho úmrtia. Tematický večer ponúkne výber z opier Tosca, Madama Butterfly a Manon Lescaut. Sólovo sa predstavia sopranistka Maida Hundeling a tenorista Boldizsár László. Orchester ŠFK povedie dirigent Martin Leginus. Výnimočný koncert PUCCINI GALA z abonentného cyklu A sa uskutoční vo štvrtok 14. marca 2024 o 19:00 v Dome umenia. K dispozícii sú posledné vstupenky.

Martin Leginus

Koncert so slávnostnou atmosférou povedie dirigent Martin Leginus, riaditeľ Opery Slovenského národného divadla. S orchestrom ŠFK už okrem iného uviedol v minulosti viacero úspešných „gala večerov“, ako napríklad VERDI GALA či MOZART GALA. Na košický koncert pozýva Martin Leginus nasledovne:

„Giacomo Puccini je jedným z najvýznamnejších skladateľov opernej literatúry vôbec. Dirigoval som takmer všetky jeho opery a k jeho partitúram sa aj po rokoch stále vraciam s neutíchajúcim nadšením nad krásou jeho hudby. Opera Madama Butterfly patrí medzi moje najmilšie a hudba z tejto opery na našom koncerte nebude chýbať. Posledných 20 minút hudby z jeho opery Manon Lescaut považujem možno za to najlepšie, najkrajšie a najemotívnejšie, čo vzišlo z jeho pera. Som nesmierne šťastný, že práve túto časť Pucciniho tvorby uvedieme spolu so Štátnou filharmóniou Košice na blížiacom sa koncerte Puccini Gala. Pre mňa to bude sviatočný večer aj vďaka fantastickým sólistom Maide Hundeling a Boldizsárovi Lászlóvi a vďaka dlhoročnej spolupráci s vynikajúcou košickou filharmóniou, na ktorú sa opäť veľmi teším. Všetkých srdečne pozývame.“

ŠfK a dirigent Martin Leginus                 Foto: Jaroslav Ľaš

Maida Hundeling & Boldizsár László

Operných partov sa zhostia dvaja výnimoční sólisti. Nemecká sopranistka Maida Hundeling je celosvetovo známa ako „spievajúca herečka“. Médiá ju chvália za jej „dramatický sopránový zvuk so zvonivými vrchnými tónmi“. Označujú ju ako charizmatickú a sofistikovanú sopranistku, ktorej hlas znie nádherne vo všetkých polohách. Maida Hundeling sa v Košiciach predstaví v úlohách Manon a Toscy.

Jeden z najvýraznejších operných spevákov v Maďarsku Boldizsár László patril do roku 2009 k úspešným predstaviteľom populárnej hudby. Potom presedlal na operný spev a okrem maďarskej scény spolupracuje napríklad aj s Operou Slovenského národného divadla. Boldizsár László sa v košickom Dome umenia predstaví v úlohách Cavaradossiho, Pinkertona a Des Grieuxa.

Koncert z abonentného cyklu A s názvom PUCCINI GALA sa uskutoční vo štvrtok 14. marca 2024 o 19:00 v Dome umenia. Cena vstupného je 14/12/10 € – zľavnené 11/9/7 € – lóža 18 €. Vstupenky na podujatia Štátnej filharmónie Košice sú v predaji aj so zľavami vo vstupenkovej pokladnici Domu umenia od pondelka do štvrtka (10:00 – 12:00, 14:00 – 17:00) a hodinu pred podujatím. Vstupenky sú v predaji aj online na webe Štátnej filharmónie Košice www.sfk.sk alebo cez link https://program-sfk.colosseum.eu/. Zľavy je možné uplatniť aj pri online nákupe.

Kontakt pre médiá:
Lucia Radzová, PR manažérka ŠFK
+ 421 918 802 101, lucia.radzova@sfk.sk

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore