Tlačové správy

Župné dni s pestrým programom v rožňavskej knižnici

Nemáte čitateľský preukaz? Teraz je ten pravý čas získať ho

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pripravila pre širokú verejnosť v rámci Župných dní 24. apríla 2024 Deň otvorených dverí.

Na návštevníkov čaká pestrý program pre všetky vekové kategórie. V daný deň si budú môcť návštevníci knižnice vypočuť komentovanú prehliadku Čaro Gemera.

Prezentácia Tajomstvá kníh záujemcov zavedie aj do dávnej minulosti. Prítomní budú mať možnosť sa oboznámiť s najvýznamnejším dielom o Gemerskej župe, ktoré vyšlo v 19.st., ako aj s históriou športu v Rožňave, či históriou populárnej hudbe v Rožňave a okolí.

V dopoludňajších i popoludňajších hodinách bude v centrálnej časti knižnice, kde sa požičiavajú knihy i periodiká, obsluhovať tajný hosť pod názvom Osobnosť v roli knihovníka.

Podujatie pre rodičov a ich malé ratolesti, známe pod názvom Drobci v knižnici, bude prebiehať v tradičnom čase od 16-tej hodiny.

Bolo by asi prehnané číslami vyjadriť všetky udalosti všedných dní. Ale pri dôležitých

rozhodnutiach je možné požiadať o radu numerologičku, ktorá sa zaoberá touto vedou. Zaujímavé objavovanie, kombinácie a hra s číslami, Mystika čísel, sa bude konať v popoludňajších hodinách v spoločenskej miestnosti.

Doplnkovým spestrením dňa bude autorská beseda so Zuzanou Kuglerovou Legendy a povesti, či poézia v podaní Silvii Hajdúovej.

„Máte radi čítanie kníh, ale bojujete s časom a možno aj s peňaženkou? Tak máte jedinečnú príležitosť. Počas celého dňa vám ponúkame členstvo v knižnici zdarma,“ informovala Iveta Kyselová, riaditeľka knižnice.

Pracovníci Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave srdečne pozývajú širokú verejnosť v rámci Župných dní 24. apríla 2024 na Deň otvorených dverí do exteriéru i interiéru. Veď, ako povedal Thomas Stearns Eliot „Samotná existencia knižníc je najlepším dôkazom toho, že ešte môžeme mať nádej pre budúcnosť človeka.“

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore