Spravodajstvo

Gypsy Spirit 2012

V utorok, 9. októbra 2012, bude v budove Slovenského rozhlasu v Bratislave slávnostné vyhlásenie výsledkov 4. ročníka Gypsy Spirit 2012.

Ako uviedla Alexandra Janogová z Asociácie pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu, verejnosť už dlhšie pozná dva ich projekty zamerané na rómsku populáciu, Zdravé komunity a projekt YRAEF – alternatívny program vzdelávania. V súčasnosti rozbiehajú tretí projekt Zdravé komunity – advokácia.

Konštatovala, že jestvuje mnoho ľudí, jednotlivcov, malých i veľkých firiem a organizácií, ktoré s touto časťou populácie pracujú, avšak pre verejnosť zostávajú akoby neviditeľní. O ich práci sa vie málo, napriek tomu práve ich činnosť je dôkazom, že s Rómami sa pracovať dá a že aj na prvý pohľad neriešiteľný problém má svoje východiská. Cieľom podujatia Gypsy Spirit je práve oceniť prácu týchto ľudí.

Súťaž má šesť kategórii. K pôvodným piatim vlani pribudla cena Gypsy Spirit Médiá, v ktorej oceňujú prácu novinárov pozitívne alebo aspoň objektívne informujúcich verejnosť o rómskej problematike, čím pomáhajú vytvárať vyvážený obraz o Rómoch v spoločnosti. V tomto ročníku bolo na cenu Gypsy Spirit Médiá nominovaných trinásť novinárov, prípravno – organizačný výbor vybral štyri nominácie. Kto však budú koneční víťazi, o tom porota rozhodne až krátko pred galavečerom.
Cenu Gypsy Spirit Médiá odovzdá víťazovi predseda Slovenského syndikátu novinárov Peter Kubínyi.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore