Klub mladých novinárov

Kernovci odštartovali diskusné večery

Miroslava Kernová a Miroslav Kern odštartovali sériu diskusných večerov pod názvom Off Record v Slovenskom syndikáte novinárov. Manželia porovnali život novinára na voľnej nohe a život novinára v redakcií.

Miroslava Kernová pracovala pre denník SME a neskôr pre vydavateľstvo Trend, konkrétne pre portál medialne.sk. Odtiaľ sa pred dvomi rokmi rozhodla odísť a začala pracovať na svojom blogu omediach.blog.sme.sk, kde sa venuje informovaniu o médiach a mediálnej analýze. Po úspechu jej blogu spustila aj internetový portál omediach.com, ktorý je pokračovaním jej práce a má byť konkurenciou „zamknutému“ medialne.sk.

Miroslav Kern pracoval pre Českú tlačovú kanceláriu na Slovensku aj v Rakúsku ako zahraničný spravodajca. Do denníka SME nastúpil v roku 2005 a pracuje ako redaktor domáceho spravodajstva. Venuje sa hlavne politike.

Manželia oboznámili približne štyridsiatku študentov žurnalistiky a iných odborov ako vyzerá typický deň novinára, čo robí ako prvé, keď príde ráno do redakcie, ako sa správa k svojim zdrojom. Poradili študentom, aby sa už teraz špecializovali na to, čo ich baví, aby veľa čítali a hlavne, aby sami prichádzali s témami a nedali si ich vziať. Hovorili o svojich začiatkoch, žalobách, odhaľovaní káuz, či novinárskych „prešľapoch“.

Najbližšia diskusia bude opäť v utorok 9. októbra v Slovenskom syndikáte novinárov o 18 hodine. Téma večera je Politainment – alebo ako si správne uťahovať z politikov. Hosťami budú Samo Trnka a Marián Leško.

O investigatívnej žurnalistike budú hovoriť Ján Maloch a Ivan Brada 16. októbra.

Viac sa dozviete na diskusieoffrecord.sk.

Autorka textu: Lucia Vitteková

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore