Správy SSN

Novinárky z Vojvodiny na pôde Akadémie médií

S podporou Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí prebiehal na pôde AM od 1. októbra prakticky zameraný seminár pre skupinu pracovníčok slovenských médií vo Vojvodine (Srbsko). Novinárky z týždenníka Hlas ľudu, slovenskej redakcie RTV (Radio Televizija Vojvodina), TV Stará Pazova a TV Petrovec z Báčskeho Petrovca sa počas 10-dňového pobytu na Slovensku zoznámili s praxou slovenských médií.

Súčasťou seminára boli aj stretnutia kolegami v redakciách TELERÁNO (TV Markíza), 3-dňový pobyt v regionálnej TV Prievidza, návšteva v TASR, či diskusie s renomovanými novinármi z praxe. Mnohé podnety prinieslo aj stretnutie a otvorená diskusia s riaditeľom Kancelárie predsedu NR SR, Ing. Viktorom Stromčekom, na pôde parlamentu.A keďže na AM nie je od teórie k praxi nikdy ďaleko, účastníčky seminára sa pod vedením pedagóga AM, PhDr. Zdenka Cho, venovali aj praktickej televíznej tvorbe. Okrem spracovania materiálu z tlačovej besedy stávkovej kancelárie NIKÉ, pripravili dva príspevky z literárneho večera pod záštitou veľvyslankyne Srbska na Slovensku, Radmily Hrustanović. Obidva príspevky strihovo spracovala účastníčka seminára z TV Petrovec, Olja Torday a hneď na druhý deň boli prostredníctvom internetu odoslané na uverejnenie.

Na záver seminára prevzali účastníčky osvedčenia o jeho absolvovaní z rúk veľvyslankyne Srbska na Slovensku, J.E. Radmily Hrustanović, riaditeľa AM, PhDr. Jána Füle a zástupcu Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, Ľudovíta Pomichala.

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore