Tlačové správy

Ekotopfilm 2012 ide do Košíc

Po úspešnom ukončení medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm v Bratislave sa presúvame do Košíc! V dňoch 6. – 7. novembra si návštevníci budú môcť vychutnať tohtoročné vybrané víťazné filmy, ktoré sú skutočnou lahôdkou. Vstup na všetky programy je voľný.

Čo vás čaká a neminie?

Pre Košičanov festival pripravil zmes kvalitných a atraktívnych filmov, ktoré zachytávajú originálne zábery zo sveta vedy, techniky, prírody, Zeme a jej neskrotných živlov. Vidieť ich môžete v kinosálach CINEMAX v košickom OC OPTIMA.

Jedným z najpútavejších dokumentov tohto roku je film Voda: Náš smädný svet.  „Podmanivý film sa zaoberá aktuálnymi problémami sladkej vody, ktoré prezentujú hlasy a fotografie renomovaných fotografov časopisu National Geographic. Pomocou pôsobivých fotografických svedectiev od Tibetskej náhornej plošiny až po Mŕtve more oboznamuje s výzvami, ktoré musíme riešiť, keďže náš najvzácnejší zdroj sa zmenšuje.“ Tento zaujímavý dokument si môžete pozrieť hneď v prvý deň festivalu.

Ďalšie pútavé filmy:

Hlasy premeny – „Je to dokument o reakciách na potravinovú neistotu v čase klimatických zmien a ropného vrcholu z pohľadu poľnohospodárov a komunít. Optimistický a prezieravý film poukazuje na to, že dnešné krízy sú vlastne pozitívnymi výzvami! Môžete sa oboznámiť so škálou riešení, ktoré sú nízko nákladové, verejne dostupné a jednoducho uplatniteľné. Môže to byť naša budúcnosť a spôsob, ako prežiť.“

Škandinávska divočina – Švédsko. „Močiare, lesy, voda a, samozrejme, los. To sú ikony Švédska. Avšak švédske lesy a pobrežia sú plné neobjavených pokladov. Krajina polárnych nocí je aj krajinou výnimočných prírodných krás a divov. V poslednej úchvatnej švédskej divočine sa striedajú ročné obdobia tak, ako sa to deje už celé tisícročia. Vychutnajte si dych vyrážajúce HD zábery a nespútanú prírodu“.

Škandinávska divočina – Fínsko (Fínsko pripomína mozaiku vody a lesov. Pri hraniciach s Ruskom leží oblasť, ktorá je domovom vzácnych živočíchov. Po prvý raz sa podarilo na film zachytiť fínskeho divokého rysa.) 

Upútavky k týmto filmom, celý program v Košiciach a všetky ostatné info nájdete na www.ekotopfilm.sk

Okrem toho si návštevníci budú mať možnosť pozrieť a spoznať rôzne eko produkty, ktoré počas oboch dní festivalu budú prezentovať spoločnosti zaoberajúce sa ekologickými produktmi (solárne systémy, nabíjačky, ekologické tašky, fľaše, poháre a pod).

 Pre ďalšie informácie kontaktujte:

Jana Kadlečíková

Manažér vonkajších vzťahov

0905 438 824        jana.kadlecikova@tristan.sk

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore