Tlačové správy

Vianočná knižka sa zatvára

Knižnica pre mládež mesta Košice číta z Vianočnej knižky sa otvára 2012 už posledné kapitoly. Maratón literárno-dramatických podujatí sa tak chýli ku koncu. Jeho programová štruktúra poskytla priestor pre veľkých aj malých a tí, ktorí sa rozhodli si z nej vybrať a prísť, určite neoľutovali.  

Posledný týždeň projektu ponúkol celkovo osem stretnutí s obľúbenou autorkou detských kníh Andreou Gregušovou a so spisovateľkou a námestníčkou primátora mesta Bratislavy v jednej osobe – Petrou Nagyovou-Džerengovou. Svojou účasťou podujatie podporila námestníčka primátora mesta Košice Renáta Lenártová.

Vyvrcholením trojtýždenného cyklu podujatí bol dvojhodinový program na pódiu pri Immaculate v rámci Košických rozprávkových Vianoc s ukážkami zážitkového čítania v podaní Tibora Hujdiča alias Pána Mrkvu. Rozdeľovali sa aj knižné ceny za Vianočnú anketu a Vianočnú poštu – za najkrajšie vianočné prianie pre iných, ktoré víťazom slávnostne odovzdávala úradujúca Kráľovná čitateľov.

Besedy, literárne večery, komunitné stretnutia, vianočné tvorivé dielne, hudobný a filmový večer – 47 stretnutí so známymi spisovateľmi a osobnosťami kultúrnej obce, ako sú Gabriela Futová, Andrea Gregušová, Peter Karpinský, Jana Mičuchová, Anna Olšovská, Alžbeta Verešpejová, Petra Nagyová-Džerengová, Marián Hatala, Ľubo Guman, Jana Bodnárová, Valentín Šefčík, Marta Hlušíková, Tibor Hujdič, Martin Husovský naplnilo stránky tohtoročnej vianočnej knižky. Za tri adventné týždne sa do jej “čítania“  zapojilo vyše tisíctristo milovníkov kníh a priaznivcov knižnice.

Posledná strana Vianočnej knižky sa otvára 2012 je vyhradená pre poďakovania. Knižnica pre mládež mesta Košice týmto ďakuje všetkým čitateľom za to, že ju spoločne s ňou “čítali“, a samozrejme všetkým partnerom, ktorí pomáhali pri jej “písaní a vydaní“ ako aj Ministerstvu kultúry SR za finančnú podporu.

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore