Košice

Fašiangonovina 2013 bola jedinečná

Košická novinárska fašiangová párty 2013, ktorá kvôli finančnej dvakrát pauzovala, mala všetko – dostatok dobrého jedla, vína, hudby, bohatú tombolu, priestor na diskusiu i tanec, možnosť zaspievať si s cigánskou kapelou, vymeniť si spomienky i poohovárať šéfov či organizátorov… V GeS klube v Košiciach v piatok 1. februára matka plesu, predsedníčka RO SSN Katarína Čižmáriková za výdatnej pomoci členiek výbor Zuzky Bobrikovej a Gabiky Rerkovej a redaktorky RTVS Táne Godorovej vítala každého z vyše stovky plesajúcich „tekutou vstupenkou“ (slivka alebo hruška). Naladiť sa muselo vedenie SSN (Tamara Valková, Peter Kubinyi s manželkou, Peter Kerlík), aj doc. Ján Sand, aktuálny držiteľ ceny Mercurius veridius ex Slovakia za celoživotné dielo, Veleckí z Tatier, Vaľkovci z Michaloviec, prešovský regionálny šéf Mišo Frank Frenky, košicko-bratislavskí Farkašovskí, Haburovci od Trebišova, taktiež zástupcovia Východoslovenskej energetiky a.s., Košice, ktorá bola hlavným reklamným partnerom, i ostatní.

ZPolkyEstePolka

Rola moderátorky tak ako vždy prischla Zuzke Bobrikovej, v druhej polovici noci dostala voľno, aby sa mohla venovať aj manželovi a tancu. Po otvorení dvoma predsedníčkami SSN – poverenou celoslovenskou Tamarou Valkovou a domácou regionálnou Katkou Čižmárikovou, predniesol prípitok bývalý pedagóg takmer polovice prítomných, ktorí vyštudovali na bratislavskej katedre žurnalistiky FF UK, Janko Sand. A potom všetkých očarila Laďka Šustová, aktuálne hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach. Nie, nie perfektnou tlačovou správou, ale spolu s Ladislavom Somogyim svojím profesionálnym tanečným umením. Plesajúci z nej nemohli oči spustiť – ženy jej ticho závideli postavičku ako lusk, viacerí muži začali mať kučeravé myšlienky.

PlesNovinarov463

Povinné valčíkové kolo, krájanie torty (višňovo-čokoládovo-vanilkovej) s logom syndikátu, ktorá mimochodom zmizla za pol hodiny – a už bola na rade tombola. Na šťastlivcov čakalo 40 cien od vitamínových doplnkov cez víkend v Kúpeľoch Štós alebo v hoteli International vo Veľkej Lomnici až po luxusné víno, bezplatnú kontrolu vozidla, návštevu Tatralandie až po zapožičanie Alfy Romeo Giulietta s plnou nádržou. Niektorí vyhrali dvakrát, iní ani raz. Šťastena bola najviac naklonená Katke Sušilovej, ktorá vyhrala aj pečenú novinársku kačku. Katka štatisticky vyhrať musela – manžel jej kúpil najviac kupónov – až 36! 

RodinkarstvoVsetkoVyhrala

Nálada jediného novinárskeho plesu na Slovensku vygradovala takmer poldruhahodinovým tanečným kolom, keď si partia okrem iného spoločne zatancovala pod vedením domácej matky plesu menej modernú, ale obľúbenú YMCA. Už dávno nevydržali plesajúci novinári v takom hojnom počte až do „kapurkovej“ záverečnej pesničky do pol tretej. Koniec im osladil sľub, že sála je už rezervovaná na 7. februára 2014. Dovidenia!


Foto: M. Vacula, L. Mláka

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore