Tlačové správy

Týždeň slovenských knižníc vo Verejnej knižnici Jána Bocatia v Košiciach

Týždeň slovenských knižníc, ktorý tento rok potrvá od 18. do 24. marca 2013, prinesie do Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach už tradične množstvo zaujímavých podujatí. Besedy so spisovateľmi, autorské čítania, prednášky, výstavy, workshopy sa budú konať vo všetkých pobočkách knižnice a svojou rôznorodosťou sa budú snažiť prilákať čo najširšie spektrum návštevníkov. Nebude chýbať ani mnohými očakávaná, celotýždenná amnestia na upomienky, ktorá poskytne možnosť vrátenia kníh po termíne bez peňažnej pokuty.

Prvým podujatím tohtoročného Týždňa slovenských knižníc bude autorské čítanie mladých literárnych tvorcov z Košického literárneho klubu KOLIK, ktoré sa uskutoční v pondelok 18. marca o 16:00 v centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej 5.

 Na utorok 19. marca 2013 o 16:00 hod. sme pre všetkých záujemcov o históriu pripravili v spolupráci s Dejepisným spolkom prednášku Historik Jozef Tutkó, ktorá prebehne v hudobnom salóne Verejnej knižnice Jána Bocatia /Hlavná 48/.  V ten istý deň o 16:30 hod. privíta pobočka KVP /Hemerkova 39/ kreatívnych ľudí so šikovnými rukami na workshope, na ktorom sa naučia pliesť z papiera veľkonočné dekorácie.

Na podujatia najbohatším dňom bude streda 20. marca 2013, kedy Vám okrem iného umožníme vypiť si svoju dopoludňajšiu kávu v spoločnosti spisovateľky Tiny Van Der Hollad, ktorá o 11:00 hod. navštívi  pobočku Nad Jazerom /Uralská 3/.

16:30 hod. v ten istý deň sa vo FotoGalérii NOVA /Hlavná 48/ bude konať vernisáž výstavy prešovského fotografa a vydavateľa Ladislava Cupera, spojená s prezentáciou jeho najnovšej obrazovej publikácie „KARPATY“ a  besedou. Po jej ukončení postačí prejsť o poschodie nižšie do hudobného salóna, kde sa o 17:30 hod. začne ďalší z cyklu poeticko-hudobných večerov Rendez vous s …(slovensko-francúzskou poéziou). Tentoraz pod názvom Cválajúce dni predstavia výber z tvorby významného slovenského básnika Jána Smreka v recitovanej aj spievanej podobe Dana Košická, Erika Molnárová, Peter Vilhan a Peter Orgován.

Kto by mal chuť sa trochu „zatúlať“, aj keď iba slovne, s Milanom Kolcunom, bude mať na to príležitosť takisto v stredu 20. marca 2013 o 16:30 hod. v pobočke knižnice na KVP /Hemerkova 39/.

Obľúbené literárno-hudobné popoludnie Už vím, co budu číst sme naplánovali na štvrtok 21. marca 2013 o 16:00 hod. v hudobnom salóne /Hlavná 48/.

Týždeň slovenských knižníc zavŕšime v piatok 22. marca o 16:30 hod. v pobočke v Bielom Dome /Trieda SNP 48/ besedou so spisovateľom Michalom Repovským.

Okrem akcií, viazaných na určitý deň a hodinu, sme pripravili aj celotýždenné podujatia. Medzi inými aj burzy vyradených knižných titulov v pobočkách na KVP /Hemerkova 39/, Nad Jazerom /Uralská 3/, Furča /Jaltská 33/ a Mier /Národná trieda 56/ alebo súťaž v hľadaní kníh Keď ma objavíš, som tvoja na pobočke v Šaci (Železiarenská 7). Počas Týždňa slovenských knižníc začne v centrálnej požičovni /Hviezdoslavova 5/ zaujímavá výstava Rasťo Visokai – kreslený humor, ktorá potrvá do 30. apríla 2013.

Informácie o ďalších plánovaných aktivitách Verejnej knižnice Jána Bocatia počas Týždňa slovenských knižníc nájdete na stránke www.vkjb.sk.

Mgr. Alena Zavocka

           

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore