Tlačové správy

Prírodu chráni a zachytáva jej čaro

Za jeden dobrý záber robím všeličo“ – Rudolf Schuster

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave ponúka pre širokú verejnosť podujatie s autorom knihy Kamčatka  pánom Rudolfom Schusterom v stredu 22.mája 2013 o 16:30 hod.

Rudolf Schuster sa do moderných dejín nášho štátu zapísal ako prvý slovenský prezident zvolený priamym hlasovaním. Verejnosť ho pozná nielen ako politika a prezidenta, ale aj ako vášnivého cestovateľa, fotografa a športovca s tenisovou raketou. Cestovateľská vášeň sa u neho prejavila už v detstve. Každú trasu a cieľ svojej cesty si  vyberá sám a na všetko sa dôkladne pripravuje. Študuje literatúru v anglickom i nemeckom jazyku, robí si výpisky. Cestuje, fotí, nakrúca čarovné momenty, ktoré sprístupňuje verejnosti.

Kamčatka – východný cíp Ruskej federácie sa stala v roku 2011 cieľom výpravy Rudolfa Schustera v sprievode Rusa žijúceho na Slovensku. Takmer nedotknutý kút sveta príde verejnosti predstaviť prezentáciou knihy a filmu.Či bola cesta do ďalekého sveta Kamčatky, vzdialenej od nás 11 časových pasiem, motivovaná aj osudmi Mórica Beňovského, slovenského dobrodruha, cestovateľa a kráľa Madagaskaru, čo prežil počas mesačnej cesty v aute, helikoptére i na lodi, a či mal strach pri fotení, sa môžete dozvedieť na stretnutí v knižnici.

V istej relácii verejnoprávnej televízie mal jeden rozhovor podtitul : „Muž dvoch životov, mnohých profesií a aktivít – stavbár, primátor, spisovateľ, fotograf, filmár, diplomat a napokon aj prvý muž štátu: prezident Slovenskej republiky.“ Pozývame Vás na stretnutie s exprezidentom Rudolfom Schusterom dňa 22.mája 2013 o 16:30 hod. do Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave. Nebudeme hovoriť o politike, ale budeme sa rozprávať o zážitkoch z cestovania, o prírode, kam sa dostane málokto, o nezabudnuteľných stretnutiach, o knihách, ktoré vznikajú po týchto cestách a o cestovateľských plánoch do budúcna.

 Tatiana Bachňáková

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk      

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17  Fax : 058/ 788 09 10

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore