Tlačové správy

Noc múzeí v Trebišove pod rúškom tajomstva

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a Združenie Tokajská vínna cesta srdečne pozývajú všetkých priateľov, známych, malých i veľkých na 3. ročník podujatia s názvom „Noc v múzeu pod rúškom tajomstva“, ktoré sa uskutoční 17. mája 2013 v čase od 19:00h – 00:00h v trebišovskom kaštieli.

Nemáte strach z tmy, historických miest, ktoré dýchajú prastarou kultúrou? Radi sa bojíte strašidiel, mátoh a rôznych príšer? Tak si nenechajte ujsť netradičné ľakajúce zážitky priamo z tých najtemnejších priestorov kaštieľa. Všetky tieto záhadné bytosti a ich hrozivé osudy na Vás čakajú piatkovú noc v našom múzeu. Tento rok sme pre Vás pripravili mátoženie obzvlášť záhadné, desivé, zaujímavé… Odhalíme neprístupné miesta múzea a jeho tajné zákutia aj s príbehmi, ktoré v sebe skrývajú. Vo vinotéke u Andrássyho prežijete tajomný príbeh lásky. Vyvrcholením celého strašidelného podujatia budú mátožiace divadelno-improvizačné scénky ochotníkov z OZ Priatelia múzy z Michaloviec. Dospelí budú môcť degustovať tokajské vína a deti čaká skvelý zážitok vo vínnej pivnici múzea. Naši malí návštevníci sa vymaľovaním tváre premenia na zvieratká, rozprávkové postavičky, kvetinky, ale aj na príšerky a počas noci hrôzy budú strašiť aj ony. 

Májová noc plná hrôz ako jediná v roku umožňuje návštevníkom múzea strašidelnú nočnú prehliadku celého Andrássyho kaštieľa. 

V túto desivú noc naše múzeum otvorí verejnosti svoje skryté komnaty a odkryje tajomstvá, inokedy schovávané pred zrakmi verejnosti. Takto môžete i vy, naši priaznivci a návštevníci preniknúť do tajov „múzejnej kuchyne“.  

Podujatie „Noc v múzeu pod rúškom tajomstva“ sa organizuje v rámci celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií realizovaného pod patronátom Rady Európy s cieľom v čo najväčšej miere prezentovať kultúrne dedičstvo, význam jeho záchrany a ochrany pri kultúrnej výmene, šírení informácií o kultúrnej rozmanitosti jednotlivých krajín i regiónov Európy.   

O tom, že v našom múzeu nie sú len nehybné exponáty, ale „že to tam žije“ Vás jednoznačne presvedčíme 17. mája 2013.   Tešíme sa na Vás!

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore